Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 24. 05. 2007 22:01

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Pravopis a typografie

Popisy kategorií by mohly končit tečkami a před pokud se píše čárka.  Rovněž bych doplnil  tečky za větami pod naspisem. (Vím, že jsem rejpal, ale takovéto chyby na úvodní straně přece jen kazí první dojem.)

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#2 28. 05. 2007 19:38

Lukáš Havrlant
Místo: Opava
Reputace:   
Web

Re: Pravopis a typografie

Díky, opraveno.

Lidé se dělí do 10 skupin. Na ty, kteří dvojkovou soustavu znají a na ty, kteří ji neznají.

#3 28. 05. 2007 21:17 — Editoval Kondr (30. 05. 2007 10:23)

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Profil -- základní napsal(a):

Pro správné zobrazení času, je nutné zadat své časové pásmo.
...
Jazyk: Zvolte který jazyk preferujete při prohlížení fora.

V první větě čárka být nemá, ve druhé by být měla, navíc bych prohodil slovosled
Zvolte jazyk, který preferujete při prohlížení fora.

Profil -- identifikace napsal(a):

Avatar je malý orázek, který se zobrazí pod Vaším nickem u každého vašeho příspěvku. Nahrát avatar je možné po kliknutí na básledující odkaz..
...
Pospis je text, který se bude vkládat ke každému vašemu pžíspěvku.

Za první větou jen jedna tečka, místo básledující následující, avatar není orázek ale obrázek. Ve druhé větě poDpis a pŘíspěvek.

Profil -- zobrazení napsal(a):

Pokud máte pomalé připojení, zakažte následující nastavení, obzvláště pak zobrazování oobrázků v postech a podpisech, stránky se budou načítat rychleji.
...
Zadej kolik se má zobrazovat témat a příspěvků na jedné stránce Ponecjte prázdné pro zachování standardního nastavení.

Slovo obrázků jen s jedním o. Před kolik čárka.
Před ponechejte (z nějž šotek snědl dvě písmenka) doplnit tečku za větou.

Profil -- zobrazení napsal(a):

Nastavte, zda chcete aby vase e-mail adresa byla viditelna pro ostatní uživatele a aby Vám ostatní mohli poslat mail přes forum (form e-mail) nebo ne.

Chybí čárka před aby a diakritika (druhou jmenovanou chybu mají i další věty). Za volby u radiobuttonů bych osobně doplnil tečky.

Seznam uživatelů napsal(a):

Zadej jménu uživatelechybí čárka kterého hledáš a/nebo skupinu uživatelůchybí čárka podle které filtrovat. Políčko jméno uži¨vatele může zlstat prázdné. Použij znak * pro vyhledávání podle části (jména). Setřídí uživatele podle jména, data registrace nebo poču příspěchybí vků vzestupně/sestupně.

Na konci IMHO jedna tečka stačí, ostatní chyby jsem se pokusil vyznačit tučným písmem.

V sekci Hledat chybí dvě čárky před "který" v souvětí pod prvním formulářem a ve větě "Můžeš si vybrat"
čárka před jak a tečka na konci.

Globální připomínka
Jak moc má být tento web familierní? Mezi lidmi prefeuji tykání, zkousnu když mi tyká i web, ale jsem trochu zmaten, když mě chvíli oslovuje "Vy", chvíli "vy" a pak říká "zadej".

2Lukáš: Nepíšu to proto, abych ti přidával práci nebo tě shazoval. Jen bych ti rád pomohl a věřím, že budeš-li se živit webdesignem, tak toto fórum použiješ na více místech a bez zbytečných chyb to působí profesionálněji. Tento výčet připomínek zatím není kompletní, chtěl jsem jenom vyvěsit na co už jsem přišel. Do konce týdne dokompletuji a dám vědět, abyses mohl na opravy vrhnout najednou.

Ten překlad PunBB je celý tvůj?

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#4 28. 05. 2007 22:38

Lukáš Havrlant
Místo: Opava
Reputace:   
Web

Fíha, to je seznam :o).

S překladem nemám nic společného, stáhl jsem to odkusi už počeštěné. Až bude někdy trochu víc času, prohrabu se ve zdrojácích a zkusím to najít, když už sis s tím dal takovou práci.

Lidé se dělí do 10 skupin. Na ty, kteří dvojkovou soustavu znají a na ty, kteří ji neznají.

Zápatí