Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím, prosím o pomoc či radu, jak na tento příklad:
, kde k je kladně orientovaná kružnice se středem [0,0] a poloměrem 2. Graficky znázorněte křivku k. Pomocí Greenovy věty to nelze. Jak na to jít? Díky moc.

Já jsem to počítal trochu jinak a také mi vyšlo něco jiného. Můj postup:
Jedná se o kružnici se středem v bodě [0,0] a poloměrem r=2, graficky je to tedy jasné.
Moje parametrizace by byla: 

Výpočet:
To
a
je derivace x podle t (dx), resp. y podle t (dy).
Dále jsem postupoval takto:

![kopírovat do textarea $=-1\cdot [t]_{0}^{2\pi }=$](/mathtex/45/4505136c34c3b494f20e3e707e5a7c95.gif)

Prosím o kontrolu, popřípadě nápovědu. Děkuji mnohokrát.
Zdravím v tématu,
↑ Tomas.P:
řekla bych, že tato parametrizace zadává jen polovinu kružnice (horní a ještě je třeba se zaměřit na orientaci, myslím, že má být opačný směr, aby odpovídalo zadání). Pro dolní platí
,
a zde je orientace -2 až 2 v pořádku. Je tak? Děkuji.
↑ LRJ1:
v tom jsem chybu nenašla.
↑ erzebet:
Zdravím,
v postupu kolegy ↑ LRJ1: jsem také chybu nenašla - souhlasí? Moje poznámka ohledně parametrizace byla směrem ke kolegovi ↑ Tomas.P: (skrytý příspěvek jsem s dovolením obnovila). Není to chyba nebo špatný postup, ale, myslím si, že stoji za to prodiskutovat a případně doplnit, pokud je zájem. Děkuji.