Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
nejpůvabnější blondýnka celého Internetu napsal(a):
netoužím po pozornosti... jaká jsem krásná
:-) není nad virtuální realitu.
Změň téma, prosím, třeba o titulku :-)
Vzpomněla jsem si, za jakých okolností kolega Ondřej donesl definice "konvexních funkcí" a dohledala jsem materiál na vhodné klíčové slovo. Ovšem se nedaří použit nerovnice pro důkaz konvexnosti funkce ze zadání (kolegyňka nepotřebuje, tedy nic akutního - a i kdyby potřebovala, tak by nehořelo), jen jestli se to dá použit.
Děkuji.
↑↑ jelena:, ↑↑ Pavel Brožek:
Dnes jsem ji konečně našel, pustili ji na Óčku. Mám takovou radost… :-D
↑ Pavel Brožek:
gratuluj :-) Problém desetiletí je tedy vyřešen. Tam je slunečno :-)
pf napsal(a):
A patří to snad, proboha, do základní školy, ne do vysoké.
jelena napsal(a):
↑ pf:
:-) přesunuto. Ale to bych musela přesypat celé PEF ČZU - zde mám i návrh na rozdělení sekce VŠ. Vážně - mně je hlavně líto učitelů, co musí splňovat vysoké kvalifikační předpoklady a zároveň namlouvat "studentům", že studuji VŠ.
Zdravím.
pf napsal(a):
↑ jelena:
Taktéž zdravím.
Občas sem zabloudím a jsem zděšen, jaké dotazy se tu objevují. Tak jsem aspoň rád, že ve svém postřehu ohledně klesající úrovně dotazů/škol/studentů nejsem sám.
Petr
jelena napsal(a):
↑ pf:
takové dotazy se neobjevuji jen tady (nemám na mysli konkretně dotaz kolegyňky), to se vidí i z jiných zdrojů - např. z doučování. Ale debatou na fórech se situace nezmění.
↑ ((:-)):
ohledně revize pravidel jsem napsala v příslušném tématu. Ty jsi se, Dano, nikdy v sekci VŠ nezeptala, zda tento dotaz do VŠ patří?
↑ Eevaa:, ↑ Hanis:
omluva za OT v tématu a navrhuji další OT již nepokračovat. Děkuji za pochopení a všem pohodový den.
:-)
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=224132#p224132
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=238964#p238964
-----------------------------------
A speciální vzkaz pro kolegu Kondra - v dosazování jednomístných čísel vedu 30:5 (a možná i více :-)
Ahoj, nevíte někdo prosím o diskuzním fóru (ČJ,AJ,NJ), které se zabývá konstrukcí automobilů, ideálně pak se zaměřením na rallye? Nějaká jsem už samozřejmě našel, nejdou však příliš do hloubky. Zkusím svůj dotaz poslat i sem, sekce Ostatní zdá se snese docela dost. :) A třeba se zde najde matematik, který se také zajímá o automobily.
Cirkulaci chladicí kapaliny v motoru má na starosti čerpadlo. Klasickou variantou jeho pohonu je spojení řemenem s motorem, což vyústí v přímou úměru mezi otáčkami motoru a čerpadla. To má řadu nevýhod, a proto se stále častěji objevují čerpadla s elektromotorem, jejichž otáčky lze regulovat nezávisle na otáčkách motoru. Já bych potřeboval udělat rešerši, ve kterých konkrétních v současnosti vyráběných sériových modelech se taková elektrická čerpadla používají, jaký mají maximální průtok za minutu, jakým způsobem jsou řízena (u těch mechanických je jen termostat u přemostění chladiče) atd. Dále bych potřeboval zjistit, jakým způsobem mají chladicí okruh vyřešeny automobily pro rallye, jestli někdo už elektrické pumpy používá a jak. Nezdá se to jako příliš obtížné hledání, ale nějak vůbec nevím, jak začít. Těmi technickými detaily se totiž výrobci moc nechlubí. Pro začátek se alespoň snažím najít co nejvíce sériových aut s elektrickou vodní pumpou. Zatím mám jen Toyotu Prius a další hybridy, takže ocením jakékoli tipy! Předem díky.
Pomůžete mi prosím s identifikací následující skladby?
https://dl.dropbox.com/u/5906979/R.mp3
Díky :)
↑ Pavel Brožek: trochu mi to připomnělo soundtrack z kick-ass, nicméně nevim, ani midomi nepomohlo
Zdravím,
kolega martisek zachytil takovou pozoruhodnost - viz předchozí debata v tématu (a že se to děje často), děkuji za názory.
↑ Hanis:
a tak, děkuji :-) Zřejmě s kolegou máte klávesnice takové (se zpětným lomítkem u ENTRu) a já mám klávesnici takovou - zpětné lomítko nalevo, tedy u mne je to celkem nepravděpodobné.
↑ Andrejka3:
a) v sekci ZŠ určitě - mám tam vzorové téma, do kterého bych mohla posílat kolegy z VŠ, ať se naučí psát matematické výrazy.
b) ano, ve své profesi to celkem úspěšně využívám :-)
Zdravím :-)
Hlásím, že ještě žiju i když mě tu asi hodně dlouho nikdo neviděl ;-)
Ale to není důvod, který mě sem přivel... Možná to tu už někde proběhlo (pak se za svůj přípěvek omlouvám), protože nevím jak stará (nová) tato informace je...
Při návštěvě realisticky.cz jsem si všimla titulku Co dál? Bliží se konec www.realisticky.cz? Ani po dvou letech se nepodařilo uvést server do chodu. Nemáte radu jak dál? (no uznejte sami, nelze to přehlednout)
Obsah článku si můžete přečíst zde.
Já jen doufám, že se nějaké řešení najde a konec tak nenastane.
↑ janca361:
Zdravím a děkuji za hlášení. Hlásím, že v Opavě sněží :-)
Také jsem si upozornění u pana Krynického všimla až teď o víkendu (poslala jsem v neděli mail, zda je to aktuální). Jelikož pan Krynický je kolega z fóra, místní možností zná - co se týče oslovení dalších kolegů, případně úvah o samostatné sekci pro Realistický).
Jak jsem pochopila z předchozího období, z jeho strany byl zájem mít vlastní diskusi přímo na Realistickém. Podrobností celého projektu neznám, jak jsem teď rozuměla - jde hlavně o programátorskou záležitost bez nároku na odměnu. Což samozřejmě záleží, zda někoho taková výzva osloví i z dlouhodobého hlediska. Zatím větší možnosti, než propagace výzvy, asi nemáme. Počkala bych ještě na odpověď od pana Krynického, děkuji za podporu.
Pavel Brožek napsal(a):
↑↑ teolog:
Včera jsem hromadně přidělil toto právo všem, co mají více než 500 příspěvků. Při minulém přidělování jste měl asi pod 500 příspěvků.
Lukee napsal(a):
↑↑ BrozekP:
> Včera jsem hromadně přidělil toto právo všem, co mají více než 500 příspěvků. Při minulém přidělování jste měl asi pod 500 příspěvků.
To mi připomíná, že jsem nedávno nastavil na serveru Cron, který by měl automaticky minutu po půlnoci spouštět soubor forum.matweb.cz/cron.php (zatím ani neexistuje). Zrovna tohle by se tam dalo střelit, tak jestli se někdy budeš nudit, můžeš ten soubor vytvořit a napsat to tam. Snad stačí jen includnout nějaký soubor pro připojení k databázi a pak už jen stačí jeden SQL příkaz.
No, a je to.
Ahoj,
již nesněží, ale nechcete si to bily svinstvo někam odvezt? Chápu, že zima má ještě skoro týden právo, ale snad všichni chtějí jaro a ne aby 18. března napadlo půl metru bílých sraček, který se druhý den změní ve vodu.
Dnes člověk, aby vyjel potřeboval lopatu, zítra bude potřebovat člun.
Ale bylo to "veselé":
↑ janca361:
všichni nechtějí :-) Já beru sníh a neslunečno po celý rok a velmi poděkuji. Vždyť včera večer bylo pohádkově. Bohužel, ráno se to rozblátilo a veslovat se dalo. Pan Krynický se neozývá - ale teď je pořád období prázdnin (u nás je 2. den po prázdninách). Ještě se zeptám.
Děkuji, zaznamenáno :-), ono je mi to jasné. Zdravím, také přeji užívání se sněhu.
Rychle rychle, napište mi někdo nějakou ukrutánsky těžkou rovnici/nerovnici (ale neobsahující derivace, integrály, kombinatoriku, faktoriály, komplexní čísla, prostě nic pro 3. a 4. ročník SŠ a pro VŠ.... nejlépe něco s goniometrií nebo s logaritmy anebo se vším dohromady)