Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdar
Mám příklad:
Student tahá 3 otázky ze 30, jaká je P-st, že si vytáhne alespoň 2, které umí, když se naučil 70% otázek?
Nevím zda to počítat takhle:
to nejsou zlomky, ale kombinační čísla (nevím, jak je tady napsat)
Nebo takhle:
zase jde o kamobinační čísla
Jaký postup a proč je ten správný? (můj favorit je spíše ten druhý), protože se výsledek, ač nepatrně, liší
Díky za odpověď
Ahoj ↑ dobes.pavel:,
správny je druhý postup. Výsledok je 23/29.

Už mi to taky došlo samo (asi 2 minuty po založení tohoto tématu)
Ten první se používá, pokud jde o nezávislé pokusy, což v tomhle případě není
To však nemění nic na tom, že ti děkuju za radu
Dobrý večer chtěla jsem v8s poprosit o vysvětlení a pomoc při vypočítaní několika příkladů. Tedy příklady jsem jistým způsobem podle návodu vypočítala, ale když sem se tu koukala na vaše rady tak jste to vysvětlili velmi jednoduše a i tak že to každý pochopí.
Příklad č. 1 Televizor má za 10000 v průměru 10 poruch . Určete pravděpodobnost poruchy televizoru za 200 hodin provozu.
příklad č. 2 Pravděpodobnost toho, že telefonní účastník bude během 1 hodiny telefonovat je 0,01. telefonní ústředna spojuje 500 účastníků. Jáka je pravděpodobnost, že během 1 hodiny bude telefonovat 5 až 100 účastníků?
p.s. pokud bych pak mohla přijít i se statistikou bylo by to fajn
moc děkuji
↑ bhobeššš:
Zdravím,
založ si, prosím, vlastní téma viz pravidla. Děkuji.