Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 12. 2008 18:30

tedatedaaa
Zelenáč
Reputace:   

ford-fulkersonův algoritmus

Ahojda nemohla by mi nějaká dobrá duše vysvětlit postup při hledání minimálního řezu pomocí ford-fulkersonova algoritmu...Uz jsem hledala na netu,ale nic moc jsem nenašla...Díky moc

#2 07. 12. 2008 18:32

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

#3 07. 12. 2008 18:33

tedatedaaa
Zelenáč
Reputace:   

Re: ford-fulkersonův algoritmus

no to už jsem taky našla...ale najak zvlast jsem to nepochopila

#4 07. 12. 2008 20:41

tedatedaaa
Zelenáč
Reputace:   

pls pls vysvetl mi to nekdo....

#5 07. 12. 2008 20:42 — Editoval kaja.marik (07. 12. 2008 20:42)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Ten dotaz je moc obecny, to se pak tezko radi .....
maximalne nekdo napise obecny pokec, ktery je k dohledani na mnoha mistech internetu.
Navrhuji se trosku vic snazit pochopit ten algoritmus a pak sem dat konkretni dotaz.

A jeste se muzete kouknout sem kde to jedna dobra duse vysvetlovala i na priklade.

---------------------
Kája, jak se probudil, uvědomil si, že studie jsou skončeny. Chtělo se mu zavýsknout! Zdeňo! nebo: tatínku! maminko! ale v kuchyni je teta školníkovic, dobrá duše, která mu byla místo maminky, a on v přemíře radosti zavolal: „Milostpaní!“

#6 07. 12. 2008 20:58 — Editoval tedatedaaa (07. 12. 2008 22:11)

tedatedaaa
Zelenáč
Reputace:   

jj tak konkretne treba u tohoto prikladu:)vysvětlil by mi prosim někdo jak najit minimální řez pomocí ford-fulkersonova algoritmu.Děkuji
http://forum.matweb.cz/upload/953-2008-12-07_205556.jpg

#7 07. 12. 2008 21:57 — Editoval kaja.marik (07. 12. 2008 21:58)

kaja.marik
Veterán

↑ tedatedaaa:
priznam na rovinu, ze pokud by dotaz byl: "tady a tady je algoritmus, podle ktereho se to ucime, kdyz ten algoritmus pouziju na ten a ten graf, tak prvni kroky jsou .... a ted nevim jak dal, poradte" tak bych se tomu venoval.

Ale protoze tohle je opravdu dost obecny dotaz, tak se omlouvam, jestli jsem ve Vas vzbudil plane nadeje, ale resit to tu nebudu, protoze si posdledni dobou musim vic a vic vazit volneho casu.

Pokud dotaz zformuluje tak pekne, jak to umi treba Saturday, tak se vam urcite dostane rad dostatek.

Ja se jenom omezim na to, ze jsem o tomto grafovem algoritmu psal seminarku (to jsem ji jeste ukladal na disketu o velikosti 5 a 1/4 palce) a stacilo mi pochopit to z knihy (pokud se spravne pamatuji) Nešetřil: Teorie grafů, SNTL, Praha 1979 - k dostani zcela jiste v univerzitni knihovne. Rychly scan Internetu mi na toto tema mi dnes dal hodne odkazu na libive materialy, mrkave prezentace a javascripty, ale poradne vysvetlene, tak jak v te knizce, jsem to nevidel. Ale mozna uz senilnim a vsechno co je 20 let stare se mi zda lepsi :)

-----------------------------
Protože ji pata rozbolela, sedla si na pařez. „Tak se mi zdá, že ani za mejch mladejch let nepřitrefovalo se tolik novin jako teď. Hnedle je nepostačím roznášet. Dřív taky byli lidi ,oučindlivější‘ a vděčnější. Olízl člověk kdejakou dobrotu, a dnes ani hned věřit nechtějí. A o uznání darmo mluvit. A že se někdy přeslechnu nebo něco popletu, to leckdo! A to se to na ty fořtovic hrne! Taky byl on pořád samá legrace a smích, teď ho to přejde. Už jen abych mohla pospíchat a povídat.

#8 07. 12. 2008 22:10

tedatedaaa
Zelenáč
Reputace:   

omlouvam se,chtěla jsem požádat,jestli by mi na tomto příkladu někdo vysvětlil ford-fulkersonův algoritmus pro hledání inimálního řezu.Nemyslela jsem to nějak špatně jak jsem to napsala.A vím že to vysvětlení zabere čas,ktery muzete travit jinak.Proo si toho vazim,kdyz mi nekdo pomuže a neberu to jako zamozrejmost.

#9 07. 12. 2008 22:17

kaja.marik
Veterán

nene, to je v poradku, mozna se to nekdo uci a rad se procvici a pomuze.
pokud se ale nikdo neozve, doporucuji toho Nesetrila nebo jeste

Plesník J.: Grafové algoritmy, VEDA, Bratislava, 1983.
Demel J.: Grafy, SNTL, Praha, 1989

a možná i
SEDLÁČEK, J. Úvod do teorie grafů. Academia Praha, 1977.

Zápatí