Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
čaute, potřeboval bych poradit s těmito příklady:
neprošlo mi to, žeprý to mám špatně:
jestli jsem udělal nějak špatně to vytknutí konstanty před integrál??
2 - VYŘEŠENO
když jsem se nato znovu díval, tak jsem na konci druhého řádku dal před závorKu 2 místo 4 (sám nechápu proč), takže by pak výsledek s t byl:
2t^2 - 4t + 4ln|t+1| => pak už jenom zpátky dosadit za t původní tvar. Myslíte, že je to ta chyba?
diferenciální rovnice - VYŘEŠENO
díky moc za každou radu, která by mi objasnila, co jsem udělal špatně
a snad nevadí formát, jakým sem vkládám ty příklady
Dif rovnice
O.o napsal(a):
↑ _jarda:
Ahoj :),
u př. 26. mi přijde, že integrálnevede na logaritmus, ale na arkustangentu (možná se pletu).
čau, já tě nemít :) má pravdu, vede to na arctg - ta dvojka to nijakým způsobem neovlivní?? neměla by, ne? prakticky se to dá rozdělit na dva integrály a tam by působila jako konstanta před integrálem
↑ O.o:
v jednom tématu jsem si všiml, že potřebuješ něco kolem dif. rovnic. Jestli chceš, tak bych ti k tomu mohl poskytnout nějaký materiál v podobě mp3 přednášky, když nám to vysvětlovala - nejlíp, abych ti k tomu poslal i oskenované příklady, které jsme nad tím řešili ... co ty nato??
↑ _jarda:
Ten společný základ by ti stejně s tím sčítáním nepomohl (tedy mám to tušení, že sčítání ti tam dělá neplechu). Spíš bych řekl, že to můžeš třeba zlogaritmovat, exponent u výrazu logaritmu vyhodíš před logaritmus a zbytku se už zbavíš, co říkáš? ;)
Jinak k těm dif. rovnicím. Už jsem se do toho nějak postupně dostal (alespoň těch jednoduchý lineárních, které potřebujeme my ;)), ale vkaždém případě ti velice moc děkuji za nabídku .)
O.o napsal(a):
↑ _jarda:
Spíš bych řekl, že to můžeš třeba zlogaritmovat, exponent u výrazu logaritmu vyhodíš před logaritmus a zbytku se už zbavíš, co říkáš? ;)
abych pravdu řekl, tak nevím, jak to myslíš, reps. asi jsem už z hlavy vypustil to, jak se to dá zlogaritomovat?
viz. první příklad:
dívám se na něj a do
si myslím je to dobře, pak jsem vytknul 1/2 před integrál, ale v samotném výsledku je tou jednoupolovinou "posižený" jenom ten tg
ten výsledek by měl být
- co myslíte?
ta konstanta mi tam pravda vypadla, že platí pro celý ten výsledek integrace
Stránky: 1