Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
můžete mě, prosím, někdo kopnout do p***le a říct mi, co mi uníká?
Definice:
Strom je:
- souvislý graf
- neobsahující kružnice
Tvrzení:
neorientovaný graf G je strom =>
=> G-v je strom (tj. graf G bez jeho libovolného vrcholu v a všech hran, které do v vedou)
Mějme takovýto graf, který je strom:
Když přeci odeberu vrchol v (na obrázku), tak se mi strom rozpadne na čtyři komponenty souvislosti a přestane být souvislý, tudíž to nemůže být strom, tak kde sakra dělám chybu, když mi to tvrzení v učebnici Matoušek, Neštřil předvádí důkazem?!
Nerobis nikde chybu. Ano ak utnes vrchol ktory nie je "list" (taky co donho vedie iba jedna hrana) tak sa ti graf rozpadne viac novych stromov. Pripadne si skontroluj ci v tej knihe neuvazuju ako stromy aj nesuvisle grafy bez kruznic, aj ked tie sa obvykle volaju "les".
A co presne tvrdia v tej knihe?
↑ Brano:
Díky za ujištění jsem pako. V té knize je samozřejmě napsáno "V případě, že v je koncový vrchol (list)...", teď jsem si to přečetl znovu. Moc se omlouvám za spamování, asi se vrátím na základku a naučím se znovu číst. :)
Stránky: 1