Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 01. 2013 15:25

johnylonny
Zelenáč
Reputace:   -3 

Kompexní rozbor funkce

čaute prosím vás potřeboval bych pomoct s touto funkcí:
$y=3x^5-5x^4+4$

najde se někdo chytrý prosím? jde o komlpexní rozbor: Definiční obor, Obor hodnot, body nespojitosti, Limity funkce, průsečíky s osami (s x a s y), stacionární body, Monotonnost a lokální extrémy...prosím prosím...

• (téma jako vyřešené označil(a) johnylonny)

#2 14. 01. 2013 15:34

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

#3 14. 01. 2013 15:57

johnylonny
Zelenáč
Reputace:   -3 

Re: Kompexní rozbor funkce

↑ Stýv:
Tak můžete mi laskavě poradit jak to mám napsat, když napíšu téma komlexní rozbor funkce tak na to reagujete tak, že tohle téma už je a, že se mám přidat k tomuhle tématu a když tam napíšu tak mi ten příspěvek smažete s tím, že si mám založit své téma.....

#4 14. 01. 2013 16:03 — Editoval Brano (14. 01. 2013 16:13)

Brano
Reputace:   232 

To nebol odkaz na temu do ktorej mas prispievat, ale ktoru si mas precitat - a to hlavne tento bod:

Nezneužívejte prosím fórum k tomu, aby vám někdo vyřešil celý váš domácí úkol, vždy alespoň zběžně naznačte váš vlastní pokus o řešení předložených příkladů. Nejsme automat na řešení příkladů a čím menší ochotu řešit příklad ukážete vy, tím menší ochotu řešit příklad ukáží ostatní.

-----

Treba si uvedomit, ze tvoj priklad je strasne trivialny (dokonca aj v sekcii stredna skola by bol prilis trivialny), ale napriek tomu znacne zdlhavy. Je asi tak vzrusujuci ako nasobit dve 30 ciferne cisla, takze na jeho zaujimavost asi sotva niekoho nalakas. To co tu nejakych ludi zaujima je ako vzdelavat inych, robia to radi a na tomto fore zadarmo. Nikto vsak nema zaujem o pocitanie trivialnych prikladov bez naroku na odmenu. Ak ty nemas o vzdelavanie zaujem, ale iba o vypocet prikladov, tak si hladaj platenu sluzbu.

#5 14. 01. 2013 16:26

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

↑ johnylonny: kdo ti kde řekl, že máš se máš míchat do tématu někoho jinýho?

Zápatí