Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
také mi tak vyšlo. Pro kontrolu geometrickým výpočtem - těleso se skládá z hranolu o podstavě pravoúhlý trojúhelník (a=1, b=1) s výškou 1 a čtyřbokého jehlanu o čtvercové podstavě o straně 1 a výšce také 1. Případně to porovnáme. Stačí tak? Děkuji.
↑ terezka-1:
nemáš za co. Dle témat, co máš, na dalkářku máš zodpovědný přístup, tak určitě dofinišuješ.
↑ terezka-1:
:-) a co pořádek? Příště si, prosím, založ nové téma pro nový dotaz. Ještě upřesni, prosím, zda má být počítaný křivkový integrál. Pokud nikdo z kolegů se nezapojí, tak se večer podívám a zkontroluji (snad).
↑ terezka-1:
Já se z toho zblázním. Zase se to nezobrazilo. Ze zadání jsem vyrozuměla, že se jedná o křivkový integrál. Díky moc
↑ terezka-1:
není zatím za co, zadání jsem trošku opravila.
Budu používat výpočet z příspěvku ↑ č. 5: ještě zkontroluj, zda něco není jen překlep.
terezka-1 napsal(a):
↑ jelena:
Mám vypočítat:,kde křivka k je zadaná parametricky
Můj výpočet:![]()
derivace x, y, v pořádku, opravit
, potom opravit
.
A počítáš integrál
dle vzorce pod dolním levým rohem obrázku (pro parametrickou křivku) - ten jsi použila, ale něco chybí. Je všechno přehledné? Děkuji.
↑ terezka-1:
také děkuji, označím za vyřešené.