Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
jelikož mě nemoc na delší dobu vyřadila ze školy (gymnázium, 4. ročník), tak jsem se dostal do skluzu. Vše je v pohodě až na seminář Matematická analýza. Uvažuji tedy o tom, že bych z něj odešel a raději se nyní věnoval maturitě.
Proto mě zajímá, jestli se na dnešních ekonomkách vůbec dané téma probírá? Popř. jestli je jeho znalost potřebná ze SŠ?
Mám na mysli konkrétně třeba ČZU-PEF, MENDELU nebo VŠE.
Předem děkuji za všechny odpovědi!
↑ otgo:
Co se učíte v matematické analýze - diferenciální a integrální počet (tj. derivace a integrály)? Pod ano, tak tato látka se probírá v 1. semestru na VŠ.
Umět derivovat a integrovat dopředu je výhoda, protože se můžeš zaměřit na tu teorii kolem, ale zvládají to studenti i bez toho, protože ne všude se to učí na SŠ :-)
↑ Aquabellla:
Ahoj,
zatím jsme probrali: Limitu fce, jednoduché derivace, derivace součinu 3fcí, derivace složené fce, užití derviace - monotónost.
Dál nemám poznámky :-).
Tak dík, ještě to promyslím.