Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, byl bych strašně rád kdyby se tu našel někdo kdo studuje matematiku na jaderce a mohl mi zdělit své pocity a dojmy ze školy, neboť dost přemýšlím o studiu na této fakultě tak bych rád slyšel názor někoho kdo už s tím má své zkušenosti :)...budu rád když napíšete cokoliv :))
děkuju
Dobře dobře, mě by zajímalo, jaký je kladen důraz na fyziku když chci studovat matematiku, jj viděl jsem studijní plány kde je seznam předmětů, ale je ta fyzika srovnatelná, jako kdybych studoval fyziku nebo je to jenom okrajová znalost, nebo jak to s tím je?? :)
Snad je můj dotaz srozumitelný...
↑ Optix:
Jestli jsi koukal na studijní plány, tak je tam vidět, že prvák a druhák pro M a F obsahuje (pro většinu zaměření) stejné předměty - fyzika tedy není jen srovnatelná, ale naprosto stejná. Většinou nikoho nezajímá co pak chceš jít studovat.
Aha tak zas až tak všímaví jsem bohužel nebyl, děkuji, a ještě jestli můžu, ty asi jako student této fakulty. Pokud se to dá nějak ohodnotit/změřit jak moc musím umět fyziku na začátku abych byl schopen do toho "naskočit"?? Neboť jsem pár let fyziku neměl :(
↑ Optix:
To je silně individuální, změřit se to nedá. Čím méně víš dopředu, tím více musíš dohnat pílí, no. Ovšem té je každý schopen jinak. Znám tam lidi z průmyslovky, kteří se hlavně v matematice všechno naučili a prošli bez větších problémů zkouškami, ze kterých jiní, ač absolventi gymnázia, vyletěli - protože byli línější.
Jinak fyzika na VŠ není jako na střední, matematika je v ní vidět daleko výrazněji.
Jasně jasně, o píli je všechno, bez ní se vysoká asi nedá. Budu muset zamakat víc než teď ale co sen je sen, tak se pokusím si ho splnit. Děkuji za odpovědi i za takové menší uklidnění. Nechám téma ještě otevřené, třeba mě napadne nějaká jiná otázka. :)