Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravim vsetkych, vedel by mi niekto pomoct s touto ulohou? Teda potreboval by som vediet postup ako ju vyriesit. Dakujem!!!
Dana je dopravna uloha, kde kapacity skladov su dane vektorom a=(30,40,20) a poziadavky zakaznikov su dane vektorom b=(20,30,20,20). Matica cien ma tvar:
4 3 6 4
Cij = 2 7 5 3
3 5 6 2
Ak by mi niekto poradil, velmi by mi to pomohlo, pretoze neviem ako riesit tento typ ulohy, este raz dik.
Zdravím,
nalezeno při úklidu - pokud ještě aktuální: máš zadanou "dopravní úlohu (problém)" - pohledej si, prosím odkazy. Řešení začneš tak, že zadaní přepíšeš do tabulky. V řádcích jsou kapacity skladů, ve sloupcích jsou požadavky zákazníků, v samotné tabulce - ceny transportu k j-zákazníkovi od i-skladu.
Potom se podíváš, jaké metody jste používali pro řešení takových úloh - řekla bych, že materiálů je dost. Stačí tak na úvod? Děkuji.