Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý podvečer,dostalo se mi od studenta řešit příklady z kvantové mechaniky.Přiznám se,že mi je tato oblast dosti vzdálená,ale chtěl bych pochopit základy a poté tyto příklady tzv.polopaticky(laicky) studentovy vysvětlit,event.najít mechanismus výpočtu daných příkladů,které přikládám.Můžete mi prosím dát nějaký odkaz,event.jednoduše vysvětlit.Děkuji.
it,jak bych měl řešit dané příklady.Děkuji za pomoc.
↑ stenly:
Trochu mi uniká jak bys mohl někomu polopaticky vysvětlovat něco, o čem nemáš ani ahnung. Pokud chceš mou radu, tak studentovi řekni že o tom nic nevíš, a nedělej ze sebe troubu.
Já ty příklady bez skript taky už nespočítám. Jestli se ti tím chce zabývat, podívej se třeba sem, ale možná to tam ani všechno nebude. Pokud dobře vidím, tak to není úplně triviální, a lidí schopných k tomu něco napsat tady nebude moc.
↑ LukasM:Něco přece o kvantové fyzice ze studia na VŠ vím,byť jsou to jen elementární základy,ale potřeboval jsem jen rozšířit tyto základy o složitější popisy dané problematiky,což bych zvládal,a proto se udivuji,že mě tituluješ výrazem trouba,což je pro mě nepřijatelné.Forum je tady proto,aby se jiným pomohlo a ne ,aby se jim psaly nevhodné výrazy.Příště mi již nic takového člověče nepiš!!!!
↑ stenly:
Nepsal jsem ti že jsi trouba, ale že ho ze sebe uděláš, když se budeš pokoušet vysvětlovat něco, čemu nerozumíš - což je pravda. Když to opravdu kvalitně nastuduješ a potom půjdeš vysvětlovat, tak je to něco jiného. A proto jsem ti právě poslal odkaz na naši učebnici kvantové mechaniky, ze které můžeš ty základy studovat (copak jsi nechtěl "nějaký odkaz"?). Obě tyto věci jsem napsal abych ti pomohl, tak si nech výklady o tom k čemu je fórum. Každopádně pozor, pořádně nastudovat a pochopit kvantovou mechaniku může být práce na dýl, než zbývá studentovi k zápočtu - proto bych spíše doporučoval nechat vysvětlování na někom jiném. Ale to už je na tobě.