Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
před vložením dotazu do sekce VŠ je třeba použit online nástroje úvodního tématu sekce - pro tento typ úloh doporučuji MAW. Zkoušel jsi? V čem je konkrétně problém s úlohou? Děkuji.
↑ jelena: Ano zkoušel: http://user.mendelu.cz/marik/maw-new/re … banach.php
Avšak výsledek jsem nezjistil, natož postup jak příklad počítat u zkoušky bez možnosti využití těchto softwarových programů. Pravidla vložení dotazu jsem čelt a můj příspěvěk mi nepřijde v rozporu v žádném bodě.
↑ ARTS:
Postup je ve vzorech v jednotlivých záložkách MAW (případně zde v Integrálním počtu jsou videa). Pokud byl problém s vložením do MAW, je zde sekce podpory.
Jinak na dotaz "Ví někdo?" lze odpovědět: "vím, nevím, nejsem si jistá". V čem byl tedy problém? Děkuji.
↑ ARTS:
Vkládal jsi do této záložky? Znaménková změna by se čekala v záložce "Rovnice a nerovnice" (pro přibližné řešení - to nepotřebuješ).
↑ jelena: Dobrá, zkusím se pomocí Vašich odkazů seznámit s programem MAW. Omlouvám se za zavádějící komentář, problém je v tom, že netuším jak v daném příkladu postupovat. Tuším, že příklad se počítá přes integrály, jak však integrál nadefinovat nevím. Studuji první ročník vysoké školy a obchodní akademie mne bohužel na takovéto příklady nedokázala řádně připravit. Selhalo i několik knih, které řeší obsah obrazce přes integrály pouze obsah obrazce ohraničeného křivkami. Proto pomoc hledám na tomto fóru.