Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Souhlasim. Je nutne doplnit zavorky. Ale podle toho, jak to vypada, tak autor chtel patrne naznacit, ze vse, co je pred lomitkem je v citateli ylomku, zbytek je ve jmenovateli. Pokud je to tak, jak pisi, pak v citateli je to jasny rozklad, podobne ve jmenovateli, nejprve vytknout x, pote rozklad. Vykrat faktor zpusobujici neurcity vyraz a dosad.
Mozna je take druha metoda ... l´Hospitalovo pravidlo.
no ked som pouzil l hospital, tak to vyslo 1/2
Ale ci je to dobre, tak to neviem, lebo sa povazujem za zleho studenta a tiez neviem, kedy co pouzit (skusal som to vynasobit 1/ najvis. mocnina v menovateli, ale vysledok bol znova neurcitost 0/0, tak som pouzil l hospitala) :)
↑ JabloRa: ja prosim napsat toto reseni jako pro me, tzn. hodne podrobne....
lim (x^2-2x+1)/(x^3-x x->1)
dekuji
jany napsal(a):
no ked som pouzil l hospital, tak to vyslo 1/2
Ale ci je to dobre, tak to neviem, lebo sa povazujem za zleho studenta a tiez neviem, kedy co pouzit (skusal som to vynasobit 1/ najvis. mocnina v menovateli, ale vysledok bol znova neurcitost 0/0, tak som pouzil l hospitala) :)
tak sorry, plisna to napisal spravne, len ja hlupak som to este raz zderivoval, uz aj ked som mal v menovateli dvojku, preto mi vyslo 1/2
Cau potreboval bych poradit s vypoctem jedne limity funkce dle hospitalova pravidla. Ac mi to v programu vyslo
vypocet by sedel i s MatLabem, akorat bych potreboval postup protoze uz derivuju asi po pate a nejde mi to vyresit. Diky
funkce je: 
Stránky: 1