Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
pokud popis bodů P, Q v zadání a) platí pro celé zadání, potom bod G a přímka CQ jsou v jedné rovině a přímka procházející bodem G a bodem na přímce CQ bude také ve stejně rovině BCGF. Tedy třeba najít průsečík AP a roviny BCGF a spojit s bodem G až do průsečíku s CQ - je tak? Děkuji.
↑ jelena:
ach..tak trosku som sa stratila..pri tom ako som si to kreslila..ak si predlzim priamku AP..má vobec nejaky priesecnik so spominanou rovinou BCFG..lezal by ten priesecnik na hrane CG?...
dakujem velmi pekne za vas cas..:)
↑ simonav:
já jsem prodloužila úsečku BC, až se protla s AP (průsečík X je mimo kvádr a je v rovině BCGF a v rovině ABCD). Teď už můžeš spojit tento průsečík X s bodem G, přímka XG je ve stejné rovině jako CQ. Vychází to tak? Děkuji.
↑ simonav:
Zde máš něco velmi strašného (omluva za provedení, lepší nebude) - podaří se zorientovat (příčka je XY)? V zadání máš krychli, na obrázku jsem omylem zakreslila kvádr, ale snad nevadí.