Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
↑ fredy87: možná by bylo dobré přiložit ten obrázek (doufám, že to není má chyba, že tu žádný nevidím :))
↑ fredy87: chápu, k příkladu - nejdříve je tedy potřeba určit prvky množiny M1 a M2, zadané je máme charakteristickou vlastností, nám by se hodilo výčtem prvků
řešíme v množině reálných čísel, tak to budou intervaly, které jsou řešením těch charakteristických vlastností (nerovnic), dokážeš vyřešit tyto nerovnice a zapsat intervaly?
jestli po dlouhé době mluvím trochu nesrozumitelně, omlouvám se
edit - dolní index se píše s podtržítkem M_1 mezi dolary
M2 chápu, jak vypadá interval, ale nevím M1 jak vyřešit, jak by měl ten interval vypadat. S tím bych hlavně potřeboval pomoct.↑ mikl3:
edit: sjednocení a průnik jsem zrovna pochopil, tak jenom bych potřeboval pomoct s tou úpravou nerovnic a jak bude vypadat konečný interval M_1
↑ fredy87: jednoduše ekvivalentně upravíme nerovnici tím, že od obou stran odečteme 2
↑ fredy87: btw fredy87, nejsi ten fredy.00 nebo tak nějak? jak jsme spolu často řešili elipsy? :D
↑ fredy87: v pohodě :) dokonce to je dobře, ale tím bych mohl někoho poškodit
věnujme se příkladu, co ta úprava?
↑ fredy87: ekvivalentní úpravy nerovnice
odečteme od obou stran 
a to bude ten interval
↑ fredy87: odečtu -1, neboli přičtu 1
pak tedy průnik sjednocení, pak příklad další
dneska du spát, kouknu sem ráno kdyby něco
↑ fredy87: jak pokročil průnik a sjednocení? kdyžtak ten další příklad by to chtělo nové téma.
↑ fredy87:
Ak zadanie dvojky je takéto, výsledok prieniku nemáš dobre ...
U jednotky nemáš dobre zjednotenie. Do zjednotenia patria všetky prvky z oboch množín (patriace do jednej alebo do druhej množiny).
Nakreslil si si tie množiny?
↑ ((:-)): Děkuji Daně za kontrolu, mimo jiné zdravím, jestli ještě víš, kdo jsem :)
k věci - ↑ fredy87: možná bych výsledek průniku prvního příkladu označil, že to je prázdná množina, než že neexistuje, ale to nebude chyba
něco jako
nebo 
jinak kontrolu nechám na Daně :D
↑ fredy87:
Nakresli si číselnou osu a na ní si vyznač jednotlivé množiny. Pro 1. M1 z 1 doleva a pro M2 z 3 do prava. Průnik bude to co mají společného a sjednocení je všechno co máš označené(vyšrafované), ale tohle není VŠ hehe :P
no, však tak to mám ne? společné body nemají žádné a sjednocení jsou všechny body od -nekonečno do polus nekonečno.↑ Creatives:
jj, já vím, jak jsem hledal nějaky podobny tema, tak jsem se uklikl a omylem jsem to napsal jsem :(
↑ fredy87: bavíte se o výsledku sjednocení u prvního příkladu?

Stránky: 1 2