Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

To zalezi na tom, co chces s tou rovnici, nebo primkou delat? Zobrazit ji, nebo najit nejaky prunik, nebo najit jiny tvar, treba y=ax+b? Nebo neco jineho? Jinak muzes proste napsat treba neco takoveho :-)
float a = 3, b = 5, c = 10;
Jo vlastne tim "c" myslis programovaci jazyk? :-)
Ahoj , chtěl bych najít průnik přímek, včera se mi podařilo vygooglit takové dva docela splašené vzorce pro výpočet průniku x a y a fungujou, ale podle mě by to mělo jít snáze. Naprogramovat to hodlám v prog. jazyce c.

Pro prunik primek by melo platit: x1 = x2 a zaroven y1 = y2, tak kdyz bude soustava dvou rovnic:
a1*x + b1*y + c1 = 0
a2*x + b2*y + c2 = 0
a vyresi se, tak mi z toho vyslo napriklad:
y = (a2 / a1 * c1 - c2) / (b2 - b1 * a2 / a1)
x = (-c1 - b1 * y) / a1
(anebo mozna presnejsi by bylo nepocitat x pomoci y, ale takhle nejak:
x = (b2 / b1 * c1 - c2) / (a2 - a1 * b2 / b1)
)
Nevim, jestli jsou to ty vzorce, co jsi nasel, me se to tak slozite nezda :-) Treba ve trech rozmerech prunik primky a roviny by podle me byl slozitejsi, ale nasly by se i mnohem slozitejsi vypocty.
Jestli hledas neco jednodussiho nez ty vzorce, co jsem tu psal (anebo nejake podobne, mozna to mam spatne :-) ) tak s tim asi neporadim.
Stránky: 1