Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 01. 2013 21:46

Castiello
Zelenáč
Reputace:   

Kam na navazujícím studiu studovat fin matematiku

Zdravím všechny,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Zrovna uvažuji kam na navazující studium. Jsem (skoro) bc. absolvent standartní ekonomické fakulty a rád bych dál pokračoval v oboru. Nicméně až na vš jsem objevil krásu matematiky, hlavně té finanční. Nejsem matematický génius, ale počítání mě baví (a vidím v tom větší smysl než se zbytečně biflovat stovky stránek nějakého marketingu). Pročetl jsem spoustu názorů, webových stránek, studijních oborů i místních diskuzí a z toho vyšlo několik oborů na které bych se mohl hlásit.

VŠE FIS-Finanční inženýrství
VŠE FFÚ-statisticko-pojistné inženýrství
MMF UK-Finanční a pojistná matematika
ZČU FAV-Aplikovaná statistika a finance

Kritéria: Chci částečně pokračovat v ekonomii a financích (protože mě to opravdu baví a mám za sebou i docela dost praxe) a zkombinovat to s matematikou. Nejde mi ani tak o náročnost (nemám problém sedět u učení celé dny), ale spíš o reálnou šanci obor absolvovat (na fakultě jsem měl dost matematiky-na ekonomku. A podle ostatních fakult ne tak jednoduchou jako jinde, ale stejně:-)). No a jsem ze západních čech, takže dál než do Prahy se mi jezdit nechce.

Pokud byste měl někdo zkušenosti s obory, které jsem jmenoval, s jejich náročností, kvalitou, uplatněním apod.. Či věděli o vhodnějším oboru, prosím napište. Budu Vám velice vděčný.

Díky za Vaše názory

Honza

#2 18. 02. 2013 22:44

bombras
Zelenáč
Reputace:   

Re: Kam na navazujícím studiu studovat fin matematiku

Ahoj, hele jsem na tom stejne... podle toho, co pises, tak naprosto stejne :)

hodne stesti u prijimacek...

#3 19. 02. 2013 20:12

Castiello
Zelenáč
Reputace:   

No to mě těší, zjevně nejsem jedinej šílenec. Btw hlásíš se ještě někam?

#4 21. 02. 2013 17:10

bombras
Zelenáč
Reputace:   

↑ Castiello: hele ja sem z jiznich cech takze sem do mozneho okruhu skol zahrnul i brno... tam na MUNI ESP maji matematicke a statisticke metody v ekonomii, ty si prakticky vyjmenoval vsechny obory v CR co maji "nase" zamereni... jinak se budu snazit hlavne na VSE, to je takovy muj vysneny cil :)

prosimte, dohledal jsi nekde kolik bylo prihlasek/umrtnost na jednotlivy obory? nasel jsem akorat pocty prihlasek/prijatych za cely fakulty nebo programy ale ne konkretne za obory...

#5 23. 02. 2013 09:37

Castiello
Zelenáč
Reputace:   

↑ bombras: Psal jsem na všechny zmíněný obory a někde mi ještě neodepsali nebo se mi dostalo divný odpovědi (na statisticko-poj. inž. mi sdělili, že je tam velká tlačenka, ale přesný čísla jsem se neodzvěděl). Jedině na finančním inženýrství mi bylo řečeno, že berou cca každýho 3 (dával mi myslím konkrétní čísla a takhle to vychází).

Jsem si naivně myslel, že na takový obory, kde je matika, se nikdo nebude chtít hlásit...a asi jsem se mýlil.

#6 28. 08. 2013 17:47

bombras
Zelenáč
Reputace:   

Zdar Castiello, tak jak si dopadl? Kam vsude ses hlasil, kam ses dostal?... Me vzali na FFU Financni ing.. Cekam na stat-poj ing... Ale meli by taky...

#7 28. 08. 2013 20:23

Geronimo
Místo: Bruntál/Brno
Škola: PřF+ESF MUNI
Pozice: student
Reputace:   20 

Ahoj, muzu se te zeptat, kolik lidi bylo vcera na prijimackach na to financni inzenyrstvi? Ja jsem tam mel taky jit, ale mel jsem to jen jako zachranu, a kdyz jsem se dostal na navazujici u nas, tak jsem tam ani nejel. Ptam se proto, ze se tam hlasilo celkem dost lidi od nas z MUNI a vetsina se nakonec taky rozhodla nezucastnit se.

„Jestliže neumíš – naučíme, jestliže nemůžeš – pomůžeme ti, jestliže nechceš – nepotřebujeme tě.“ —Jan Werich

#8 29. 08. 2013 01:18

bombras
Zelenáč
Reputace:   

↑ Geronimo: zdarec, ty jo puvodme snad mely byt dve plny tridy nakonec u nas byl zlomek lidi... tak 35 jestli v dalsi tride mohli byt taky 35? to nevim... hranice 140 bodu coz se podle me dalo zvladnout celkem v klidu... nekdy tesne pred zkouskama jsem nasel pdf s vyrocni zpravou z lonska ci co, kde jsem nasel, ze vzali vicemene kazdyho, kdo udelal test z eko a fin na vic jak 50 bodu... stacilo splnit zkousku(tech 50 bodu z kazdyho testu)... celkove to vychazelo jak rikal Castiello(podle ty vyrocni zpravy): prihlasenych ke stovce, dostavilo se tak 50 a z tech udelalo testy dalsi pulka a vzali vsechny... jestli je to srozumitelny, ja byl dneska trochu slavit :D
jinak letos se hlasilo asi vic lidi, doneslo se ke me ze snad(nevim) zrusili prijimacky na konci zimniho sestru a delali je jen jednou za rok(ted na konci prazdnin, ale fakt nevim mozna kec...)

ty si delal na jakej obor cico na MUNI? taky neco s matematikou?

#9 29. 08. 2013 02:27

Geronimo
Místo: Bruntál/Brno
Škola: PřF+ESF MUNI
Pozice: student
Reputace:   20 

↑ bombras:

Ja studuji statistiku v ramci matematiky a finance v ramci ekonomky. Taky zrovna nastupuji na navazujici studium a nam na konci kvetna rekli, ze misto planovanych +/- 90 lidi vezmou polovinu, tak jsme hledali rychle nejakou alternativu a zrovna na tohle byly jeste otevrene prihlasky. Nakonec to dopadlo pro vetsinu lidi, co si davali na VSE prihlasky dobre, tak tam od nas v utery lidi nejeli. Ale urcite je to financni inzenyrstvi zajimavy obor, mne se hodne zamlouval.

„Jestliže neumíš – naučíme, jestliže nemůžeš – pomůžeme ti, jestliže nechceš – nepotřebujeme tě.“ —Jan Werich

Zápatí