Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
nejde mi na rozum práce s vektory. Konkrétně příklad č.2... a vlastně pak i další...
U příkladu dvě mám vypočíst velikost vektoru C... ale jak to má udělat když A má jednu hodnotu A=3 a B má hodnoty dvě B=3i+4j...a už vůbec nevím proč tam mám ten úhel... Prosím o radu. To samé se týka i příkladu č.3 zase je tam jedna hodnota a pak dvě..jak se s tím pracuje děkuju za pomoc
Zdravím,
pravděpodobně jste tak označili (i, j, k) jednotkové vektory str. 3 v odkazu. Zbytek by měl být také v odkazu (nebo ve vašich materiálech) - co se píše a věřím, že odkaz stačí pro splnění testíku? Děkuji.
↑ ondra603:
Také děkuji. Je třeba si představit, co znamená počítat velikost výsledného vektoru pro součet 2 vektorů.
Pro představu - jeden vektor b je zadán "vektorově", dá se případně i zakreslit, druhý vektor a ze zadání tak, že víme odchylku od prvního vektoru, tedy můžeme zakreslit polopřímku, na které vektor a leží. Také víme velikost vektoru a. Potom máme celý vektor a určen jednoznačně. A zbývá již si udělat jasno, jak zakreslit vektor součtu a jak určit jeho velikost.
Správně bychom zakreslovat ani neměli, jen z definic, ale pokud to pomůže pro představu, tak můžeš i kreslit.
Téma přesunu do SŠ, nemyslím, že to je VŠ látka.