Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Z kontextu bych řekl, že E2 je označení pro Eukledovský prostor dimenze 2, tj. plocha.
E3 by pak byl Eukl. prostor dimenze 3 a to je trojrozměrný prostor (tři souřadnice).
↑ kajman: Víš toho přeci hodně: máš dva body [0,0] a [2,4] a teď hledáš bod s požadovanou vzdáleností. Znáš obecný vzoreček na spočítání vzdálenosti dvou bodů. Teď jen správně dosadit.
Zkus sem napsat, kam jsi se dostal.
↑ Saturday:
Dalo mi to zabrat... Udělal jsem si úvahu a pomocí vzorce vzdálenosti bodů jsem došel ke kvadr. rovnici..
x^2 -12x+20= 0
diskr. mi vyšel 8 a body poté 10 a 2...
Výsledek ( 10,10 ) a ( 2, 2 ).. je to tak?:D
Nu, zkus si to nakreslit. To nevypada na spravne reseni. ;)
Tady mas pomucku na kresleni: http://www.wolframalpha.com/input/?i=pl … %2C4%5D%7D -- body [0,0] a [2,4]. Kdyz se podivas, tak bod [1,2] by mel mit vzdalenost stejnou od obou zadanych bodu, ne? ;) Coz neni vsechno, kdyz si udelas kolmici na nakreslenou usecku prochazejici boem [1,2], tak vsechny body teto primky budou mit stejnou vzdalenost od [0,0] a [2,4]. Souhlas?