Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobry den,
Snazim sa nastudovat algoritmy na faktorizaciu polynomu a potrebujem vysvetlit niektore pojmy ktore mi nie su celkom zrejme.
Studujem z tejto bakalarskej prace: http://fox.ucw.cz/papers/factoring/factor.pdf
Nie je mi celkom zrejme co presne znamena teleso v algebre a co vyjadruje jeho charakteristika. Samozrejme nasiel som o tom vela pouciek, ale nie som zrovna matematik, preto by mi viac pomohlo strucne vysvetlenie v ludskej reci.
Pretoze napriklad: Skusal som bezstvorcovu faktorizaciu roznasobeneho polynomu (x-3)*(x-3)*(x-4)=0 pouzitim algoritmu bezstvorcovej faktorizacie pre telesa charakteristiky 0 (zo strany 9) a dospel som k spravnemu vysledku (x-3)*(x-4)=0. Skusal som aj algoritmus bezstvorcovej faktorizacie pre konecne telesa (strana 10) a opat som dospel k tomu istemu vysledku, samozrejme postup bol zlozitejsi, pretoze tento algoritmus je dlhsi o jednu rekurziu. Preto by som vas chcel poprosit ci by ste mi vysvetlili rozdiel medzi telesami charakteristiky 0 a konecnymi telesami.
Dakujem za pomoc
Stránky: 1