Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
dělám na prvním úkolu z tohoto odkazu a mám menší problém. Potřeboval bych poradit s výstupem. Když se snažím vytisknout na obrazovku, tak mi to vyhodí tuhle chybu:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException at cv04.ukol01.CharZasobnik.push(CharZasobnik.java:28): at cv04.ukol01.Zavorky.main(Zavorky.java:20)
Pro snadnější vyhledávání jsem označil chyby komentářem chyba.
public class CharZasobnik { private Znak vrchol; private class Znak { char znak; int cislo; Znak dalsi; public Znak(char znak, int cislo, Znak dalsi) { this.znak = znak; this.cislo = cislo; this.dalsi = dalsi; } } //vytvoreni prazdneho zasobniku CharZasobnik(){ vrchol = null; } void push(char znak, int cislo) { vrchol = new Znak(znak, cislo, vrchol); System.out.println(vrchol.znak + vrchol.dalsi.znak) //chyba }
public class Zavorky { static private Scanner sc = new Scanner(System.in); private static char[] oteviraci = {'{','[','('}; private static char[] uzaviraci = {'}',']',')'}; public static void main(String[] args) { System.out.print("Zadejte vstup: "); String vstup = sc.nextLine(); CharZasobnik zasobnik = new CharZasobnik(); for(int i = 0; i < vstup.length(); i++) { for (int j = 0; j < oteviraci.length; j++) { if (vstup.charAt(i) == oteviraci[j]) { zasobnik.push(vstup.charAt(i), j); // chyba } } } } }
Chyba nějaká podle mě v příkazu "vrchol.dalsi.znak", bez toho mi to program normálně vytiskne. Nevíte si s tím někdo prosím rady? Díky moc
Stránky: 1