Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Tak jsem psal SCIA z matematiky (asi to nedopadlo zrovna nejlíp - ještě nwm ) a napadlo mě co by se stalo kdyby všichni v celé republice měli stejný počet bodů ( to by vlastně měli 100 i 0 percentil zároveň ), vim že taková situace je málo pravděpodobná, ale zajímalo by mě jak moc :D (jestli do mě spíš uhodí blesk , vyhraju ve sportce , obojí najednou ... )
Nevim ale jak bych měl začít počítat a ani jak .
Napíšu fakta(příbližná) :
Bylo přes 30 000 míst ( nwm kolik se jich obsadilo ale budem počítat že všechny )
Otázek bylo 40 a u každé 5 možností
Budem předpokládat že výsledek každěho testu byl nezávislý (to asi v realitě neplatí)
Máte nějaký nápad jak to počítat a nebo jak zpřesnit výsledek ? ( napadlo mě binomický rozdělení a to bych vynásobil 30 000 ale to by bylo jenom kdybych počítal že všichni mají všechno správně :D asi bych musel sčítat )
pokud by všichni prostě tipovali, tak první tam něco nasází, a každej další má pst 1/5^40, že odpoví stejně. bylo-li by těch dalších lidí 30000, pak je pst, že odpoví všichni stejně, 1/(5^40)^30000, co že cca 10^(-838764). tj. jako vyhrát jackpot 117373krát v řadě
disclaimer: ten předpklad je samozřejmě napravdivej, takže i ten výsledek je k ničemu:)
Stránky: 1