Zdravím všechny ... ...
mám problém s matikou napíšu to jako krátkej příběh ... když jsem nastoupil na 8 letej gympl tak jsem v primě měl skoro 3 z matiky prostě se nedařilo jak sviň ale v sekundě jsem si to začal dávat , protože jsem se uklidnil a před testem vždycky spočítal 2-3 příklady na ujistění se že tomu rozumím (za 1 z matiky až do posleního půlroku kvarty - 2 z matiky )... no a pak jsem kvůli zaměření přešel na SŠ strojírenství ... obor mě chytl a to hodně ... samozřejmě z gymplu v prváku jsem měl za 1 s prstem v zadku ale ted přišel druhák ... v prvním pololetí jsem dělal přednášky a spousty projektů mimo školu takže jsem neměl ani čas ani docházku takže z matiky za 2 (jedničky a trojky) ... a ted v druhým pololetí už mám 3 dvojky a trojku z logarytmů ... prostě se nedaří ...jenže chcu za 2.5 roku nastoupit na faluktu strojního inženýrství a tak si říkám jestli to s takovýma výsledkama zvládnu ... tak hledám rady co bych mohl dělat,co se naučit a co si prostudovat abych se opět zlepšil a dostal se snad i na takovou úroveň jako mí bývalí spolužáci z gymplu ... měl by někdo nějakou dobrou učebnici nebo nějaký rady co dělat a jak se připravovat? díky za jakýkoliv nápady
nie som nejaký odborník, ale môžem poradiť učebnicu realisticky.cz
som slovák (študent), kde matematika je na nižšej urvoni ako na cz(z preberania v škole to môžem tvrdiť). Ja som na základe realistickeho učebnici zlepšil v matematike(síce mam čo robiť aby som sa dostal na základnú úroveň VŠ). A učebnicu pani Petákovej je vhodné použiť ako zbierku príkladov na precvičenie.
A samozrejme toto fórum mi nespočetne pomohlo, matematické "šťukáni", hinty atď.
↑ alexandr147:
A co máš z češtiny? (...a trojku z logarytmů ...)
↑ Honzc: já jsem zatím vždycky měl vyznamenání .... takže hádej co mám .. ale když jsem to psal tak češtinu jsem fakt neřešil .... popravdě takovýhle odpovědi mám nejradši ... akorát rýpou ale žádnej užitek nemají
↑ alexandr147:
Já asi nechápu o co ti jde. Napsal jsi, že když se učíš, tak máš jedničky, a když nemáš čas a učit se nestíháš, tak dvojky a trojky. To mi nepřijde překvapivé. Takže jestli ty dvojky a trojky nechceš, ale chceš zase jedničky, tak by mohlo pomoct začít se zase učit.
Kdybys napsal "učím se a pořád to nejde", tak ok, ale z toho původního příspěvku nic lepšího nevykoukám.
↑ LukasM: teds to vychytal ... máš pravdu, jdu se učit :D