Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Na nová maturita.cz už se objevili testy z matematiky, mohli bychom si to propočítat, Pokoušela jsem se to zadání dostat sem do fora, asi to neumím, ale možná nějaká dobrá duše by to mohla sem hodit,A mohli bychom si to propočítávat.
Zdravím,
řekla bych, že postačí, když do tématu uvedeš odkaz na ilustrační text a výrazně číslo jedné úlohy, kterou chceš konzultovat. Případně "kus zadání" můžeš přenést jako obrázek vytvořený z dokumentu na monitoru pomocí klávesy nebo podobné funkce.
Případně upřesní, zda tak vyhovuje. Děkuji.
↑ Cheop:
kolego Jiří, opakovaně lovím v pamětí, že jsi počítal v některém tématu soubor úloh podzimu 2012 (nejdřív jste diskutovali jednu úlohu, potom jsi vložil více úloh). Nevybavíš si, prosím? Děkuji velice.
↑ kadedemon:
Podle obrázku platí
zbytek dořešíš
↑ Housenka:
průměr válce = délka úhlopříčky podstavy ( čtverce)
z toho plyne
a pak už je to jednoduché, ne?
↑ kadedemon:, ↑ Housenka:
Zdravím,
řekla bych, že postačí, když do tématu uvedeš odkaz na ilustrační text a výrazně číslo jedné úlohy, kterou chceš konzultovat.
Tak abych to snad řekla ještě jednou - jedna úloha v tématu, prosím. Rozuměno? Děkuji.
↑ Cheop:
děkuji, úplně to mám před očima, jen nevím kde :-)
teké to vyjde i jednoduchou trojčlenko pokud si dosadíš čísla např. 100cm2
kruh 80cm2 ...........100%
100cm2............x
x=(100*100)/80
x=125%
čili čtverec má 125% kruh 100%
125-100=25%
Zdravím,
doplním, že komplet řešení je na webu nabla, děkuji autorům. Téma označím za vyřešené.
↑ souteh:
Zdravím a děkuji za upozornění - ano, v řešení na nabla (úloha 22) je v "textovém popisu" přehozeno, dosazeno dobře. Kolega Peta8 (autor řešení) asi toto téma nesleduje - lepší je poslat mu mail, nebo alespoň upozornění v tématu maturit. A že zdravíme, děkuji :-)
E-mail jsem dostal. Ještě jednou děkuji za upozornění. Opravil jsem, ale bohužel, kvůli vlastní blbosti, se nedostanu ještě asi 6 hodin na FTP. Jak budu moci, hned opravu nahraji.