Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 03. 2013 10:08

maja6668
Zelenáč
Místo: MOST
Škola: SSŠMEP
Pozice: student
Reputace:   

DŮLEŽITÉ POMOC!! (xKarel)

Zdravim všechny, potřebuju pomoc. Ve škole nam učitel zadal ukol v xKarlovi:  Vytvořte program, který umožní Karlovi najít jednu libovolnou cihlu, umístěnou kdekoliv na hrací ploše.

Vstupní podmínky: Karel může začít kdekoliv na hrací ploše; hrací plocha je konstantní velikosti (10x10 hracích polí); v hřišti je pouze jedna cihla na libovolném poli.

Karel vlastně musí jít po hřišti a najít cihlu, když ji najde, zastaví se na ní. Tim program skončí.

Mám to tu celé rozvrhlé na papíře, ale jediné, co jsem schopna dát dohromady je to, aby Karel oběhl celé hřiště.
Prý se tam má umístit rekurze, ale já vůbec nevim, jak.
Odevzdávku mám do neděle, do půlnoci. Byla bych vám všem moc vděčná, kdyby jste mi pomohli.
Děkuju.

#2 29. 03. 2013 12:56 Příspěvek uživatele maja6668 byl skryt uživatelem maja6668. Důvod: Ochrana před zneužitím mými spolužáky.

#3 29. 03. 2013 16:19

PanTau
Škola: Plzeň :-)
Pozice: Student zoufalej z matiky
Reputace:   

Re: DŮLEŽITÉ POMOC!! (xKarel)

↑ maja6668:
V čem to máš psát? V assembleru? Neřekla jsi v čem máš problém.

Víš co vůbec znamená rekurze?

Má kouzelná buřinka asi nefunguje.... Jinak bych tu nebyl...
Reputace slušností...

Předem všem děkuji za Vaše rady..

#4 29. 03. 2013 19:20 — Editoval Wrunx (08. 04. 2013 18:24)

Wrunx
Reputace:   

No, tak jsem něco narychlo splácal, procedura ProlezTo z knihovny, kterou najdeš na

[odkaz na zdroj odstraněn na žádost tazatele. k doptání na Wrunx<zavinac>seznam.cz]

Podmínka je, aby Karel startoval z pravého dolního rohu a koukal na sever. Pokud by ti to dělalo starosti, v knihovně je procedura Doprava Dolu, která ho tam pošle.
"ProlezTo" je sice řešení s rekurzí, ale žádná sláva, nic lepšího mě v prvním pokusu nenapadlo.
Pokud je na dvorku cihla, Karel na ní zastaví.
A pokud na dvorku neni žádná cihla, Karel se vrátí na začátek.
Párkrát jsem to "sjel" takže je kód funkční, ale upřímně řečeno xKarel je tak zasekávající se aplikace, že obratem letí z disku a už o ní nechci víc slyšet :-)

#5 01. 04. 2013 14:58

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ maja6668:

Zdravím,

oznamuješ Moderátorům problém s tématem. Osobně žádný (až na nepříliš vhodný název) nevidím (návrhy na řešení diskutuj, prosím, s kolegy, např. s autorem návrhu kolegou ↑ Wrunx:). V čem je, prosím, problém? Děkuji.

Zápatí