Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Potřebovala bych poradit, jestli to mám dobře vypočítané. jestli ne, tak mi to prosím napište, jak to má být
Zdravím,
děkuji za nové (přehlednější) téma - předchozí zamknu, ať nemáme duplicitu (také by se hodilo doplnit, že jsi nové téma založila - splním :-)
Řekla bych, že potřebuješ určovat definiční obory funkcí - je tak? Pokud ano - třeba řešit soustavy nerovnic a rovnic, sestavených dle podmínek. Zatím se mi to dobře nezdá. Případně ještě upřesní, co je zadání. Děkuji.
↑ Petulikazasepetulik:
To nedává naprosto žádný smysl. Zadání znamená, že ti někdo řekne co s tím máš dělat. y= není zadání.
Dobře to není určitě, protože na začátku je nějaká rovnice (snad zadání nějaké funkce), a ty pak jenom vezneš pravou stranu, nějak ji změníš a pak upravuješ. V některých případech navíc z toho výrazu nakonec uděláš zase rovnici.
Opravdu bude potřeba udělat si jasno v tom, co má být cílem.