Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, potřebuji se o něčem poradit.
Jsou integrály a derivace těžké? Je to těžké na pochopení? Já totiž teď v automatizace narážím na problém, že se na to odkazují, pracují s tím, prostě se osnovy rozešly, a v automatizace potřebujeme to, co jsme v matice neprobrali.
Je to tak těžké, že se do toho nemám pouštět (znáte mě) nebo stojí za to tomu věnovat Velikonoce?
Děkuji
(PS: pokud to za to stojí, ocením tipy na nějaké materiály)
Zdravím,
my jsme to měli tak, že na úvod předmětů typu elektrotechnika, automatizace, modelování procesů apod. bylo cvičení na "požadovaný matematický aparát" - možná také máte někde v materiálech.
Velikonoce bych tomu nevěnovala (už u vás zasněžilo - jak se slibuje?), spíš je na seznámení - z materiálů vhodných pro SŠ se mi zdají přehledné texty ze studijních textů Fyzikální olympiády nebo od pana Reichla. Na pořádné nacvičení asi je to časově náročné a neviděla bych moc reálné bez výkladu a procvičení příkladů. Ale na přečtení, abys měl alespoň představu, z těch materiálů půjde (jsou v tom i historické úvody :-)
Stránky: 1