Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 01. 04. 2013 09:39

Abraham
Reputace:   

Grafy goniometrických funkcí

Ahoj, jelikož jsem nějakou dobu marodil, tak absolutně nerozumím této látce a z internetu jsem to nějak nepochopil....mohl by mi to někdo lehce a jednoduše vysvětlit? Díky

#2 01. 04. 2013 12:38 — Editoval bejf (01. 04. 2013 12:45)

bejf
Místo: Kolín
Reputace:   55 

Re: Grafy goniometrických funkcí

↑ Abraham:
Ahoj, nevím jestli třeba nepoužíváš i nějakou tištěnou učebnici. Pokud ano, použij klidně i tu. Pokud ne, tak velice dobrý internetový zdroj je Krynického učebnice nebo případně tento zdroj
Jinak z tvého požadavku není příliš jasné, jestli nerozumíš pouze grafům funkcí sinus, kosinus, tangens, kotangens atd., nebo jestli nerozumíš celé goniometrii, tj. co je to periodická funkce a co je perioda, orientovaný úhel, stupňová a oblouková míra atd.
Pokud bys vážně nerozumněl jenom těm grafům nejčastěji omílaných goniometrických funkcí, tak by to nemělo trvat příliš dlouho se to doučit. Ale na goniometrii od začátku by to chtělo trochu víc času.

Zápatí