Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, mám problém s 3 uhlohami čo nám dala učiteľka riešiť. Ak by sa niekomu podarilo vyriešit aspon jednu ulohu, prosím ozvyte sa. :) ďakujem vopred. :)
úloha 1.
Súčet dvoch prirodzených čísel je 847. Ak na koniec jedného z čísel pripíšeme 0, dostaneme druhhé čislo. Ktoré sú to čísla. ?
Uloha2.
Určte najvačšie štvorciferné čislo, ktoré keď pripočítame k najmenšiemu štvorcifernému číslu deliteľnému 7, dostaneme štvorciferné číslo deliteľne 7.
Uloha3.
Rybár chytil rybu a jej veľkosť popísal: Chvost vážil 3kg, hlava toľko ako chvost a polovica trupu, trup vážil tolľko ako hlava s chvostom spolu. Koľko vážila ryba.?

Ahojté mám problém s jednou úlohou:
Narysuj trojuholník ABC so stranami a= 5cm, b=6cm, c= 7cm. Vnútri trojuholníka zostrojte bod D tak, aby trojuholníky ABD, BCD, ACD, a mali rovnaký obsah

↑ viktoria.čontova.1999: Ahoj, na novú úlohu si založ vlastnú tému: klik sem

Prosím administrátora, aby túto tému zmazal, jedná sa o obvodnú Slovenskú súťaž.
↑ adkamajkahenika:
Zdravím,
zajímavý přístup - v tomto tématu jsi si nechala stejnou úlohu vyřešit. Teď nahlašuješ soutěž.
Ryby jsem kontrolovala před časem - jsou i s výsledkem (starší soutěž). Zbytek - o kterou soutěž se jedná - poinformuj, prosím, u Moderátorů. Toto téma zamknu. Děkuji. Řešení kolegů zatím skryji, omluva. Děkuji, zdravím.