Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim,
Chtel bych se vas zeptat, jestli nekdo nevite nebo nemate zdrojovy kod na SEMAFOR?
Mame udelat semafor ve Visual Basic Excel a vubec nevim jak ho udelat, aby blikal atd. Pry staci udelat tlacitko pro preblik, kliknu a preskoci z zelene na zlutou, kliknu z zlute na cervenou.
Budu vam moc vdecny kdyz mi poradite nebo jestli bude nekdo mit ten Zdrojovy kod.
Mam tohle, ale nejak mi to nefunguje:
Dim NextTime As Date Dim Stav As Byte Sub StartFlash3() NextTime = Now + TimeValue("00:00:01") With ActiveWorkbook.Styles("Flashing3").Interior If .ColorIndex = xlAutomatic Then .ColorIndex = 3: Stav = 1 If Stav = 1 Then .ColorIndex = 6 If Stav = 2 Then .ColorIndex = 4 If Stav = 3 Then .ColorIndex = 3 Stav = Stav + 1: If Stav > 3 Then Stav = 1 End With Application.OnTime NextTime, "StartFlash3" End Sub Sub StopFlash3() On Error Resume Next Application.OnTime NextTime, "StartFlash3", Schedule:=False ActiveWorkbook.Styles("Flashing3").Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone End Sub
Haze mi to ERROR 9
↑ Bugwin:
V tomhle případě nebylo víc řádků třeba. Tabulka plní funkci sekvencéru. Jednotlivé světla "semaforu" (buňky) jsou pomocí funkce Skalární.Součin napojeny přímo na sekvencér. Samotnou funkčnost obstarává funkce Posun, která mění aktuální řádek sekvencéru. Tohle jsem dělal především proto, že jsem potřeboval vidět, jak a jestli vůbec to běhá. Samotný program pak mám v C#.
↑ rleg:
Odkazuje to na nazev stylu bunky.
Pro spravnou funkcnost, je nutne vybrat styly bunek pak vytvorit vlastni a pojmenovat ho Flashing3.
Pak to funguje.
PS: Sice to je az moc banalni, ale funguje :)
↑ Bugwin:
No hele, i ten tvůj kód v podstatě funguje. Error 9 ti to píše proto, žes musel udělat nějakou chybu při vytváření vlastního stylu.
rleg napsal(a):
↑ Bugwin:
No hele, i ten tvůj kód v podstatě funguje. Error 9 ti to píše proto, žes musel udělat nějakou chybu při vytváření vlastního stylu.
Jo, jo, taky jsem si vsim, jsem ho daval vytvorit , ale nedal ulozit :|