Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím přátelé,
pomáhám kamarádce s přijímačkama na střední školu, ovšem našla se jedna slovní úloha se kterou si jaksik nevím rady, neuprosná logika selhala a já se přiznám ač nerad že jsem v koncích, bude prosím někdo tak hodný a pomůže ? předem děkuji :)
úloha:
Jedna dlouhá plastová trubka byla rozřezána na 8 čtyřmetrových trubek a 4 šestimetrové trubky.Kolik kg váží 4 šestimetrové trubky,pokud 8 čtyřmetrových váží 82 kg?
možné výsledky:
A. 54 kg
B. 56 kg
C. 68 kg
D. 72 kg

No to je právě ten problém, tenhle výsledek vyšel i mě a dlaším asi 20ti lidem ...

Díky :) už sem se začínal obávat že jsem úplný hlupák a něco mi uniká ... no ale vzhledem k tomu že na výsledku 61,5 se shodlo asi 30 lidí tak bude asi chybička opravdu v zadání.
↑ darkangel89:
Zdravím, skutečně je chyba v zadání (ne 82, ale 72 kg pro 8 trubek).
Ahoj dělám přijmačky na gymnázium a s jedním příkladem si opravdu nevím rady mohl by mi někdo pomoct? :/
Objem kvádru se čtvercovou podstavou je 192 cm(krychlových), velikosti jeho podstavné hrany a výšky jsou v poměru 1:3. Určete rozměry tělesa a vypočítejte jeho povrch.
↑ afrousek:
Zdravím,
nepiš, prosím, do všech "cizích témat", ale zakládej své vlastní viz pravidla. Jinak Tebe najde tak akorát místní uklizečka, tedy já. Zbytek příspěvků, co jsi přidal do témat, jsem buď už skryla, nebo ještě skryji. Tedy pokud něco chybí - do nového tématu. Děkuji.
Stránky: 1