Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj, ten trojúhelník je rovnoramenný, takže obě odvěsny jsou stejné. Platí tedy 2a^2 = 8^2 podle Pythagorovy věty. Víš o čem mluvím? Chápeš to? Pokud jo, tak pak není problém dopočítat co potřebuješ.
↑ dixi:
Jednu stranu zjistíš z toho, co psal↑ Praha505:.
Zkus nad tím zapřemýšlet... ;)
E:řešení smazáno
↑ Praha505: ↑ alofokolo:
Neraďte prosím ↑ diximu: dělení dvěma, Pythagorovu větu, odmocniny a podobné "složitosti", když jsem navrhl krásně jednoduché a elegantní řešení. Bohužel ↑ dixi: byl natolik líný a neřídil se mou radou nakreslit si obrázek mnou popisované situace - jinak by to viděl a neptal se dál. Poskytnu tedy obrázek já:
Pokud čtverec o délce strany 8cm rozdělíme úhlopříčkami na čtyři části, každá z nich bude tvůj trojúhelník. Stačí tedy zjistit obsah čtverce (8×8) a ten podělit čtyřmi. Dostaneš výsledek 16cm².
Ahoj↑ Miky4:.
Neměl bych mu to radit proto, že je to nějaký špatný postup nebo proto, aby se snažil přemýšlet sám? Jestli je to nějak špatně, tak se omlouvám...
E : smažu ten příspěvek, ve kterém jsem uvedl výsledek, (nebo postup vedoucí přímo k výsledku) aby nad tím doxi přemýšlel sám.
↑ alofokolo:
Není to špatně, ale měl by přemýšlet sám a navíc je mé řešení jednodušší.