Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den chtěl bych se zeptat na tuto rovnici: a výsledná rovnice má být v podobě takové:
. Já jsem došel pouze ke kroku:
a vůbec netušim jak mám odvodit ty dvě vody, jelikož na levé a pravé straně se musí počet prvků vždy rovnat, ale tady je asi nějaká změna. Bude to asi tím OH. Prosím o pomoc. Předem děkuji :)
Zdravím,
Druhá i třetí rovnice jsou špatně.
Správně je tak, aby byl počet vodíků na pravé i levé straně stejný. Nalevo je pouze 1 vodík v NaOH, těch je tam 12, takže nalevo celkem 12 vodíků. Napravo je vodík v H2O.
A pak už jen přímá úměra:
V jedné molekule vody---2 atomy vodíku
V x molekulách vody---12 atomů vodíku
Mohl bych poprosit o napsání výsledné rovnice, prosím? Já se na to kouknu společně s textem a vse si to srovnám v hlavě. :)↑ houbar:
A je to redukce? ↑ rleg:
↑ Vladislav97:
Část bromu se oxiduje, část redukuje.
↑ rleg: Díky, už vim, kde jsem udělal chybu! Zajímavé je to, že výsledná podoba rovnice, kterou mám napsanou v zadání nám odvodila sama profesorka..., takhle se chemii asi nikdy nenaučim.
↑ Vladislav97:
Buď se upsala profesorka, nebo ses přehlédl při opisování ty. Nejspíš chtěla napsat tot:
což je to samé, co jsem napsal já
Oxidace i redukce probíhají takhle