Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím. Mám problém při vytváření indexu zde můj výtror
<?php require("databaze.php"); ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"> <title>Dotazy</title> </head> <body> <h1>Dotazy</h1> <h2>vkládání</h2> <?php $sql = "INSERT INTO tabulka(jmeno, prijmeni) VALUES ('Lukáš', 'Rulík')"; if (mysql_query($sql,$dbCon)) { echo "Data byla uložena!"; } else { echo "Chyba: Data se nepodařilo uložit!"; } ?> <h2>editace záznamu</h2> <h2>výběr dat</h2> <?php $sql = "SELECT * FROM tabulka"; //* = všechna data, seznam = název tabulky //předá dotaz DN serveru if($res=mysql_query($sql,$dbCon)) { //práce s vyslednymi daty while ($data=mysql_fetch_array($res, MYSQL_NUM)) { //zpracovaní vždy jednoho řádku odpovědi //výpis dat echo $data[0]; echo " : "; echo $data[1]; echo " : "; echo $data[2]; echo "<hr>"; } } else { //vyreseni chyby echo "Chyba: nepodařilo se provést dotaz: $sql"; } ?> <h2>mazání dat</h2> </body> </html>
Soubor má fungovat tak aby uživatel napsal svoje jméno přijmení a uložilo se to a poté ho mohl kdykoliv editovat. Ale vždy napíše že data nelze zapsat. Kde mám chybu případně co mám přidělat ? díky.
Zdě případně ještě připojení do databáze
<?php //nastaveni prommenych pro pripojeni k db $server="localhost"; $user="salsho"; $pass=""; //pripojeni k db if (!$dbCon=mysql_connect($server,$user,$pass)) { die("Chyba: nepodařilo se připojit k databázovému serveru!"); } else { mysql_query("SET CHARACTER SET utf-8"); if(!mysql_select_db("salsho")) { die("Chyba: nepodařilo se vybrat databázi!"); } } ?>
Bohužel nevím jak se zbavit těch věcí v kodu bílejch
Ahoj,
pár rad
* pokud došlo k chybě mysql, dá se vypsat přes mysql_error()
* zkusil bych nainstalovat http://adminer.org/ případně PhpMyAdmin a testovat dotazy tam, zjistíš, jestli je chyba v SQL nebo PHP kódu
Chybu v kódu nevidím, problém může být s nějakými omezeními danými tabulkou (např. index UNIQUE a pokus o zapsání druhého Lukáše do tabulky), případně překlep (opravdu se tabulka jmenuje "tabulka"?)
Slunce v duši,
Kondr