Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2

Upravuj vnitřek závorky až ho dostaneš do algebraického tvaru komplexního čísla. Ten pak převeď na tvar goniometrický, další řešení je pak snad jasné. Můžeš uvést mezivýsledky pro kontrolu. Nebo napiš konkrétně, kde se zasekneš.

↑ back1:
Matematické výrazy je zde možné napsat pomocí TeXu. Stručný přehled syntaxe TeXu
Napiš třeba jak jsi upravila první zlomek, druhý zlomek, ... Nebo si počkej, jestli se tu někdo, kdo bude ochotný ti to celé vypsat, objeví.
↑ back1:
Použij mobil nebo foťák, vyfoť svůj postup a vlož tady na forum. Pak se Ti určitě někdo ozve :-)
↑ back1:
My toho máme, ale neumíme psát :-)
to je úprava závorky, ale čekala bych tam něco hezčího, aby se dala vytknout 2. Tak třeba někdo z kluků to zkontroluje :-)
http://forum.matweb.cz/upload/662-kompel.JPG

↑ jelena:
Nekontroloval jsem to celé, pouze výsledek, a ten mi vyšel jinak, ta dvojka se tam objevila, závorka mi vyšla
↑ BrozekP:
Pravdu má kolega ↑ BrozekP: :-)
Já mám v předposledním řádku u druhé "samostatné" 3 "minus", ale má být "+3", omlovám se :-(
Výsledek, který má kolega vede na "hezké" úhly.
K zjištění, že neumím psat a kreslit, přidam, že ani to počítání není nic moc. Zkusím zpěv :-)
Zdravím :-)
↑ jelena:
Zdravím:)
Beru Tě za slovo, až něco nazpíváš tak to sem pošli. (pokud možno v ruštině.Rusky jsem si nezazpíval už hodně dlouho)
Po pravdě řečeno moc ruských (sovětských) písniček neumím.
Snad razšuměl sa kavyl........
S tím počítáním snad nebude tak zle.
↑ Chrpa:
Pro začátek bych mohla posbírat pár referenci od sousedů a znamých :-)
Naposledy to byla píseň Пусть всегда будет солнце - na výšlapu na kopec o silvestrovské noci (neboť tam všem byla velká zima :-)
Hezky klidný večer :-)
musixx napsal(a):
Jeste navic test z cestiny: odkud pochazi "...i zželelo se matce jejích dětí..."
asi vlastní tvorba :-)
"jejích dětí" - to nemůže být z originalu, pokud jsou to děti matky, tak asi "její".
Bohužel, dnes nemám v plánu návštěvu knihovny, abych se podívala, jak to je v oficiálním vydání - na českém netu sehnat něco v djvu je zcela nemožné, ale až budu uklízet, zkusím se podívat, zda Kytice někde nestoji.
Já ovšem nemám maturitu z češtiny - mám sice moc pěkné rozhodnutí Školského odboru Krajského úřadu, že se mohu přihlásit ke zkoušce, dokonce o tom byl vyrozuměn i ředitel ústavu, který navštěvoval náš nážený Admin. Ale zatim mi na české profesní dráze stačila nostrifikace z Technologické fakulty VUT :-)
-----
Moc děkuji za nápravu situace - za tu chybu (-3) místo (+3) už jsem se omlouvala, kolegyňce by snad stačilo tu chybu jen opravit.
↑ back1: Ty algebraicke tvary nebudou moc hezke. Pokud ti to staci priblizne, tak to nacvakej na kalkulacce. Jde vlastne o to, vycislit sinus a cosinus tech uhlu. Ne ze by to neslo, treba by se dalo pouzit toho, ze
, tento uhel roztretit (zname vzorce pro kubickou rovnici a tady by slo o pripad jednoho realneho korenu, takze bychom se obesli bez odmocnovani ryze komplexnich cisel a nedostali se tak do kruhu) a mas cosinus 24 stupnu, z nehoz ziskas i sinus a mas vlastne vse, ale uhly
, resp.
urcite mezi zakladni uhly nepatri, takze bych se docela divil, kdyby po tobe tento prevod na algebraicky tvar nekdo chtel.
EDIT: Kdyz jsem se kdysi davno na stredni musel sam zabavovat v hodinach matiky, polozil jsem si otazku, jestli je mozne vypocitat sinus kazdeho (celeho) poctu stupnu. Pokud si spravne vzpominam, dostal jsem se ke vzorecku pro
, takze pro kazdy cely pocet stupnu to jde - jen tak pro zajimavost...
↑ back1: Dobre to v zasade je, ale byt ja Tvym ucitelem a dostat takoveto vypracovani domaci ulohy (ci co to ma byt), nevim, nevim... Nejak moc z te graficke upravy na me cisi, ze kazdy kousek vypracovaval nekdo jiny a ze ten, kdo to odevzdal, jen pouziva Ctrl+C a Ctrl+V. Ciste matematicky, na konci, kde delas to vycisleni, by nemelo byt
, ale
.
Stránky: 1 2