Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Fairman:
Ahoj .),
pochybuji, že ti tu bude někdo vysvětlovat celou látku, to je trochu zdlouhavé a kom toho je to jen opakování toho, co si můžeš sám(a) najít na internetu. Podívej se naapříklad na web, pro který je vytvořeno toto forum Link 1, tam najdeš určitě dost věcí, co ti pomohou a je to dle mého ve velmi stravitelné formě. Dále můžeš využít i jiné zdroje jako google, wiki, atp... (ostatně odkazy najdeš i v části odkazy).
Nakonec jen snad nejdůležitější věc, použij tlačítko hledat nahoře v menu, příklady, které sem dáváš nejsou totožné s těmi, které se tu už počítali (ani to ovšem není sto-procentní), ale jsou obdobné. Řekl bych, že najdeš na foru bez problémů vyřešená témata, díky kterým nalezneš řešení tvých problémů ;)
Vypadá to, že jsem ti asi moc nepomohl, ael řekl bych, že tohle je pro tebe nejlepší cesta, trochu to omrkni na matwebu a pak se mkni znovu na ty příklady a napiš sem, kde je zádrhel (je jedno, že bude u každého příkladu nějaký, hlavně je, aby byla nějaká snaha z tvé strany ;)) - s tím už ti někdo pomůže.
Teď jen namátkou odkaz z hledání na první příklad: Link -je to dost stručné řekl bych .), ale když se podíváš na matweb, tak to snadp ochopíš, případně se samozřejmě dále ptej
Oki?
Ok, už jsem si ty odkazy před tim četl, ale stále jsem tomu moc nerozuměl. Vypočítal jsem 4, a teď počítám 1) když to musí být benší než 5000, tak to bude nejvýše 4999. Takže na prvnim místě mohou být jen tři číslice (0,3,4), na druhém místě mohou být také jenom tři, protože se číslice nemohou opakovat, že? Ale jek je to na těch ostatních místech?
↑ Fairman:
Maximálně to bude čtyřciferné číslo (z vybraných čísel nemůže být na počátku pětka, ani nula, protože sčítám možné kombinace n-ciferných čísel, kde n bude maximálně čtyři a minimálně jedna).
Tak to bdue vypadat nějak takto:
A = [x; y; z; a]+[b; c; d]+[e; f]+[g]
2*3*2*1 + 3*3*2 + 3*3 + 9 = 42
↑ Fairman:
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=3729 - roviny přes 4 body a rovnice (příspěvek 8) jsou zde.
↑ Fairman:
Vypysoval jsem ti jednotlivé možnosti, logicky, kdyby byla nula na první místě u čtyřciferného čísla, tka je to tříciferné číslo a tím bych vyřadil všechny čtyřciferná čísla. Jednoduše jsem vypsal všechny možnosti čtyřciferných, pak tříciferných, dvouciferných a nakonec jednotlivých číslic, je to takto srozumitelné?
↑ Fairman:
k dvojce:
a) (počet variací 3. třídy z n prvků) = 5*(počet variací 2. třída z n prvků)
zde použit jen vzorce na variace bez opakování
b) počet variací 2. třídy z n prvků = 272
OK?
↑ Lucas456:↑ Lucas456:
Řešíš rovnici:
n nad dvěma +16 se rovná n+1 nad dvěma.
Nevím jak se ta kombinační čísla píšou v Texu.