Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

u tohoto příkladu chápu dopočítání,jen si nejsem jistý u toho prvního kroku u integrace (kdy mám získat jednoduchou funkci),potřeboval bych vysvětlit ten začátek jen,abych to pochopil,pak ten zbytek,když už mám tu zjednodušenou funkci,tak to pak umím dopočítat,potřeboval bych pomoci jen s tím začátkem..děkuji

↑ abcd:
Jednoduchou funkcí máš asi na mysli primitivní funkci :-)
Je vzoreček
pro
tím co hledáš?
↑ BrozekP:asi ano mám zatím upraveno (9x na2 + 12x na 1/2 +32x na -3) omlouvám se za zápis,když tak to ještě můžu přepsat.. a na to asi aplikovat tento vzoreček??

↑ abcd:
Ano. Pokud bys tam měl nějakou konstantu (jako např. 2 na tom obrázku), tak se na to dá také aplikovat tento vzorec, kde
. Integrování konstanty je ale asi tak základní věc, že si ji člověk pamatuje i bez vzorečku :-)
↑ BrozekP:já toho mám ted´ tolik,že si nepamatuji skoro nic :) ale dohledám to někde v poznámkách a snad to půjde..děkuji za pomoc,už se s tim snad poperu do zdárného konce..
↑ BrozekP:
Souhlasím s Brozkem. Jinak jestli ti dělá tohle problém, tak to potěš Pánbůh, ale držím palce...
Nikdo není dokonalý a já už vůbec ne.

↑ abcd:
Výsledek -249 jistě reálný je, ale správný asi ne, mělo by to být 260.
↑ BrozekP:hmm,tak to tam mám někde chybu,budu to muset asi přepočítat..mám pocit,že tohle mi opravdu nejde :( ..no snad na to přijdu..

Napiš, do jaké funkce tu čtyřku nebo jedničku dosazuješ.
↑ lukaszh:tak už vím,kde jsem udělal a chybu,moc Ti děkuji,přesně takhle jsem to potřeboval vidět,už tomu rozumím a máte pravdu je to celkem lehká věc,když se ví jak na to..asi jsem opravdu guma,že jsem se s tím takhle trápil..ještě jednou všem děkuji..