Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
No, z bramboru ani z jablka jsem si kostku sice nevykrojil, ale řekl bych, že ano. :D Čili to, co vidím, je tělesová úhlopříčka podstavy, ze které vypočítám a, které jsem v exportu níže zobrazil. Já právě pořád myslel, že to bude čtverec i pro tu tělesovou úhlopříčku (teď vidím, že to byla blbost), a že tam, kde je největší obsah, bude i objem, tak jsem to hledal podle obsahu. Už je mi to nyní mnohem jasnější. Teď vidím, že ten výpočet byl správně, ale v Geogebře jsem se jednoduše řečeno díval na špatná čísla. :) Tak snad poslední kontrola. Děkuji moc.
http://uloz.to/xcfFs1Tk/projekt-2-html
↑ kendees:
pokud potřebuješ nakreslit stěnu Tvého kvádru (tedy kostky), potom musíš mít čtverec se stranou
. průměrem kružnice pro takový čtverec bude
- to je, co
má být na obrázku.
Na předchozím obrázku byl obdélník přes tělesovou úhlopříčku - jedna strana obdélníku byla výška tvé kostky, druhá strana byla průměr
.
No, z bramboru ani z jablka jsem si kostku sice nevykrojil, ale řekl bych, že ano. :D
:-) ještě můžeš z cibule, abys si to zafixoval.
Jasně, ale tak to si myslím, že je lepší to nechat takhle, kružnice s poloměrem r=50, přičemž bude zobrazena výška a tělesová úhlořpíčka, z které se pak bude dopočítávat délka podstavové hrany a. Děkuji za váš čas a trpělivost. :)
↑ kendees:
Dobře, potom délka podstavové hrany
se bude počítat ze stěnové úhlopříčky D´D (která je cca 80). Tělesová je na Tvém obrázku C´D. Rozumíme se?
Není za co :-)
Ano, přepsal jsem se, měl jsem na mysli samozřejmě úhlopříčku podstavy. No, v tom poslední přiloženém projektu to tak v podstatě mám, hodnoty u výšky a podstavové úhlopříčky a pak text "Strana a: " pod posuvníkem. :) Myslím, že už jsem se v tom zorientoval a je mi to jasné, nebýt vaší pomoci, tak by mě zřejmě ani nenapadlo vůbec brát tu podstavovou úhlopříčku v potaz. :) Takže ještě jednou mockrát děkuji, dál už si snad poradím sám.
↑ kendees:
také děkuji, celé téma označím za vyřešené.
↑ kendees:
Když ti to nejde spustit (i když si myslím, že je jenom potřeba vyčkat), tak tady je trochu zanimovaný gif.
Stránky: 1 2