Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 04. 2013 18:22

daniel354
Zelenáč
Škola: ZŠ
Pozice: student
Reputace:   

prřrodopis ptaci

Ahoj, prosim o radu kondor andsky. Jak dlouho by trvala cesta tohoto ptaka z vyššiho brodu do ceskych budejovic,pokud by letel podel silnice? za jak dlouho urazi automobil stejnou trasu? Kolikg gramu(kilogramu) masa, spořada tento ptak za jeden den, tyden,měsic, rok?jakou rychlost za letu je schopen tento ptak vyvinout behem lovu?  MUŽETE MI PROSIM NĚKDO POMOCT ?? NEVIM SI S TIM VUEC RADY DIKY

#2 23. 04. 2013 18:47

alofokolo
Místo: Krnov
Škola: Gymnázium Krnov
Reputace:   15 

Re: prřrodopis ptaci

Ahoj↑ daniel354:.
A jsi si jistý, že toto je to správné místo pro řešení tvé otázky?

#3 23. 04. 2013 20:57

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ alofokolo:

Zdravím,

pokud budeme předpokládat, že K.A. lítá pohybem rovnoměrným přímočarým (dle ruského zdroje rychlost je cca 50 km/hodinu) a v útoku dosahuje až 160 km/hodinu (tedy věnuje se i pohybu zrychlenému), tak máš pravdu - téma patří do sekce Fyziky.

Jinak se mi zdá téma zajímavé, jen kolega ↑ daniel354: by měl vyvinout více snahy - např. jak je daleko Vyšší Brod z ČB (proč vlastně má lítat takovou trať?) apod.?

Zdárné pokračování přeji :-)

#4 23. 04. 2013 21:10

alofokolo
Místo: Krnov
Škola: Gymnázium Krnov
Reputace:   15 

Taky zdravím↑ jelena:.
Já spíše myslel druhou část otázky, která s výpočty nemá nic společného. (Navíc když je nadpis přírodopis...)

#5 23. 04. 2013 21:12

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

↑ alofokolo: ↑ jelena: mně zase tohle přijde jako příjemné zpestření, jakým nedávno bylo rozhláskování slova, kterého se myslím pavel ujal akademicky :)

#6 23. 04. 2013 21:44

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ mikl3:

:-) mně samozřejmě také - jsou vzácné pozitivní momenty místního působení (i to téma s češtinou). Snad mne nikdo nepodezírá z toho, že největším potěšením je vyřešit kvadratickou rovnici nebo vynadat línému lemploví do líných lemplů :-)

Nesmím zapomenout - sekci biologie dosud není proto, jelikož podporujeme fórum biologie kolegy Peta8.

Zápatí