Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý deň prajem,
vytvorila som si obrázok v Matlabe, z ktorého som potom vyčítala vrycholy (-1/2;0) (0;1) (-1/2;5/4).
Zadanie celého príkladu: Vypočítejte plochu fólie, kterou je třeba odleptat chloridem železitým, jestliže její hranice je popsána takto:
. Fólii načrtněte.
Mám vytvoriť určitý integrál zo získaných vrcholov, ako bude vyzerať? 

↑ janidlo:
Zdravím,
integrál je zapsán dobře, řešit ho můžete pomocí jednoduché substituce. Ale nerozumím těm 5/4. Chápu dobře, že od integrálu chcete odečíst obsah trojúhelníka? Ten má ale rozměry 1 a 1/2.
↑ teolog:
no mám vypočítať obsah (plochu)toho trojuholníka ale neviem ako správne k tomu zapísať ten integral, čize tých 5/4 som tam len tak strelila z tých bodov ktore som vycitala,samozrejme s tym ze neviem ako na to...

↑ janidlo:
Ten integrál
je dobře. Ale označuje plochu modrou a červenou dohromady. Takže ten červený trojúhelník se ještě musí od výsledku odečíst. Ten trojúhelník má obsah 

↑ janidlo:
Mně samotný integrál vyšel 

↑ janidlo:
Ano, řešil jsem to pomocí substituce.

↑ janidlo:
Jedno číslo z toho nedostanete (leda se zaokrouhlením). Já bych to ještě roznásobil a odečetl ten zlomek.

↑ janidlo:
Ne.

↑ janidlo:
Tak pokud potřebujete přibližnou hodnotu, stačí dosadit za e a na kalkulačce to spočítat? Víte, co je to e?
Stránky: 1