Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

V tomto semestru mám zapsán předmět Výpočetní technika a algoritmy
Z důvodu studia na stavební fakultě je pro mě předmět zcela neužitečný a jsou na něj při 2 kreditech stavěny přehnané nároky (to dokazuje to, že jej asi 40 procent z každého ročníku děla nadvakrát)
Mám tady několik příkladů na funkce a procedury v Delphi, prosím o pomoc, protože se v tom docela ztrácím, pro někoho, kdo se tomuto oboru věnuje je řešení určitě hračka
Mám našlápnuto, abych tento předmět udělal a nerad bych si to ke konci zkazil
Příklady:
1. Deklarujte funkci (bez tisku) pro výpočet hodnoty výrazu 
2. Napište jen část programu (bez deklarací a čtení), který zajistí, že se do proměnné M dostane maximum z A1, A2, A3...An, kde Ai jsou prvky pole a
3. Vytvořte podprogram (bez čtení, bez tisku) pro výpočet sloupcovitého průměru L-tého sloupce reálné matice X typu (M,N). Podprogram použijte v programu pro nalezení všech sloupcových průměrů matice A typu (K,6), kde
10 je první údaj. Požadované hodnoty tiskněte vždy pod příslušný sloupec matice a formatujte je, stejně jako prvky matice na 2 desetinná místa.
Moc díky za odpověď
Pavel