Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím , mam problem s tímto ukolem
zadani
podobnych jsem dostal vic , ale vsechno je stejny.
přiblizne pulku vim kde zacit, druhou ani to ne.
přímky a matice vim (u matic numericka chiba , ale to je detail)
derivaci vim jak delat , ale moc se mi nehce moc vnitřnich (trochu se bojim , ale pujde to)
secteni řady si matně vzpomynam , tak to sna bude v pohode
konkavnost, konvexnost - odmocnina se upravi na mocninu a pak derivce (tusim)
u nespojitosti mi vadi X v mocnine, jinak bych snad vedel :-)
u monotonie se mi neliby faktorial a cekove si moc nevzpominam , faktorila se mislim vyhodi , tak ze se to vynasoby zdruzenym vyrazem a pak se nejak proskrtaj (ale to je tak vse)
extremi jsou prez derivaci ale ln^2 mi to trochu prasi (derivace je pak podle vzorce)
A HLAVNE NETUSIM
co je to matematicka indukce, tak ani netusim co s ni
a ten dukaz přimo , obnenou,...
nechapu ani ten zapis , ta absulutni hodnota (nebo co to ma byt) a => , asi to sifroval ?
Napiste cokoliv , k jakymukoli přikladu. mozna mi bude stacit i mali natuknuti :-)
http://www.mrdragon.wz.cz/SZM.JPG
↑ Mr._dragon:
Nefunguje mi dokaz - prověř to raději.
Podle toho co píšeš toho bude tak na půl roku. Buď konkrétnější a rozděl problémy do samostatných témat.Oceníme také vlastní přístup a nápady (i když nesprávné) na řešení.
:-)
↑ Marian:
napul roku to neni , jde hlavne o to co jsem napsal ze nevym vubec , a ten zbytek by mi snad mnelo stacit napsat : tohle upravis takhle a pak se to dela podle ty derivace ( připadne kolikaty ).
samodrejmne cim vic toho clovek spocte budu ratsi, nejlip aby si napsal o dalsi :-).
a nejaky napady tam jsou (byly)
a do vyc temat . to ma zaplnit celou stranku ?
Stránky: 1