Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, potřebuji pomoct s příkladem. Povrch rotačního komolého kužele je 2450cm^2, velikost poloměrů podstav je r1 = 28 cm a r2 = 21cm. Určete výšku.
Díky... :)
Ahoj, znáš povrch i oba poloměry. Vypočítat výšku můžeš pomocí vzorce pro povrch komolého kuželu.
Znáš úplně všechno až na v takže pouze dosadit a vypočítat v.
↑ B.00m:
Zdravím,
u kolegy je drobný překlep ↑ bismarck: (viz původní vzorec od kolegy ↑ Freedy:). Ovšem mám dojem, že již v zadání musí být nějaký nepořádek - jelikož jen jedna podstava mi dává skoro celý povrch - zkus, prosím, překontrolovat.
Jinak - jak jsi pokročila s prokazováním samostatné snahy a použitím tlačítka Hledat? Nijak - tak se polepší, prosím. Děkuji.
Není zde žádný nepořádek, opsala jsem prostě zadání z papíru, který jsme dostali jako test a tento příklad mi zkrátka nesedí a nerozumím, proto se Vás tady ptám konkrétně co s tím :)
Není zde žádný nepořádek
:-) jak vidíš, kolega ↑ bismarck: také poukazuje, že nepořádek je (kolegovi děkuji). Pro zpestření můžeš došetřit, pro které S již úloha má smysl, tedy kdy je
.
Stránky: 1