Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
jsem v koncích a potřeboval bych pomoc, jak vypočítat průsečíky a poté plochu ohraničenou těmito funkcemi:

Jako průsečíky mi vycházejí body, x=0 a x=4, ale geogebra mi vykreslí úplně jiné body.
Někdo nějaký nápad?
Děkuji
Nápad bych měl, nejprve používej svůj rozum, teprve poté ten elektronický. Průsečíky máš dobře, asi jsi to špatně zadal.
Každopádně obrázek má smysl, protože si uvědomíš, že by bylo hloupost se na ty grafy dívat jako na funkce typu y=y(x) /nejde totiž o funce.../.
Bude zcela postačovat, když si unaveně položíš hlavu a podíváš se na graf "naležato", tedy jako na grafy funkcí typu x=x(y). Takové grafy už představují grafy funkcí, můžeš vesele integrovat od -1 do 3 funkce
a
Ahoj, děkuju za rychlou reakci :)
Pravda v GeoGebře jsem špatně zadal tu parabolu, takze pruseciky mam opravdu dobre.
No hned potom jsem pocital a vyslo mi to 16/3, kdybych to pocital dle tveho napadu, vyslo by to 25/3.
Ted netusim co je dobre.
V pripade tveho napadu bych pocital tento integral:
V pripade mého napadu bych pocital nasledujici integraly, ktere bych nasledne secetl:

Tvuj zpusob se mi libi vice - je takovy vice elegantni a mene narocny.
Nicmene ted nevim co je dobre :(
Stránky: 1