Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
dá mi zabrat jeden integrál -> 
Když jsem zkusila poslední možnost Wolfram, tak ten to přepsal jako podíl, ale pak nechápu kde přišel na vzorec a ani ho podle Wolframu neumím použít -> 
Z toho vyšlo -> 
Neexistuje nějaký jiný vzorec? Tento jsem vážně ještě neviděla. A vlastně si s tím příkladem nevím rady.

teda daný integrál je imaginárna časť integrálu
bez komplexnej analýzy sa to dá napríklad dvakrát per partes, ale použitím "wolfrámového" triku sa na jeden šup dajú vypočítať integrály
pomerne mechanickým postupom
↑ Coko:
Ahoj.
Pokud jste komplexní funkce komplexní proměnné neprobírali, pak je jistě lepší zvolit nějakou elementárnější metodu.
Použití metody, která se vymyká probrané látce a neuměla jsi ji zdůvodnit, by Ti u zkoušky možná ani nemuselo projít,
i kdyby bylo správné.
↑ Rumburak:
Něco na tom bude. Každopádně moje problémy nekončí. Zvolila jsem metodu Per partes
a za
. V části použitého vzorce mi výjde
, což ale míří na další Per partes. S takovou bych to mohla dělat do nekonečna. Dělám tento postup správně?
Donekonečna perpartesit není potřeba, stačí dvakrát, ale stále stejným směrem (někdo zvolí opačný směr a pak se diví,
že dostal zpátky na začátek). Měla bys po druhém provedení p. p. dosatat
(1)
,
kde
je funkce neobsahující znak integrálu a
konstanta různá od 1, takže budeš mít lineární rovnici, v níž hledaný integrál
bude figurovat jako neznámá.
↑ Rumburak:
Můj postup po druhém užití PP vychází
, ale to zase směřuje na další PP..
↑ Coko:nesmeruje dá sa vyjadriť ten integrál ako neznáma z rovnice o tom píše ↑ Rumburak:
Stránky: 1