Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Jaká síla napíná 1m dlouhý závěs, který těleso na kruhové dráze udržuje? (vliv gravitace neuvažujeme), těleso o hmotnosti 10 kg opisuje kruhovou dráhu s frekvencí 1Hz.
nejsem si jistá 1Hz = 0,1 s
vychází mi 394 N = 400 N, a ve výsledcích je pouze 40 N nebo
Nevěděl by někdo v čem je problém?
Děkuji
Ahoj, podle mě by měl být problém ve výsledcích těch 400N je správně. Snad je co znamená ve výsledcích je 40N a nebo 40nadruhou?? To jako v možnostech nebo jak můžou být ve výsledcích dva různé výsledky? A jestli jsou to možnosti tak jaké ti nabízejí ostatní možnosti?
Ještě nakonec -
není to samé co

↑ Catulinka:
1Hz=1s! což bude asi ten problém. Jde i takto

Nevím, jestli máš příklad z modelovek (já ho tam nenašel), ale ten stejný se vyskytuje na zadání minulého testu, které je online dostupné přes stránku fakulty. A tam je konkrétně zapsán takto:
Těleso o hmotnosti 10 kg opisuje kruhovou dráhu s frekvencí 1 Hz. Jaká síla napíná 1 m dlouhý závěs, který těleso na kruhové dráze udržuje? (vliv gravitace neuvažujeme)
a) 40π(2) N b) 20π(2) N c) 40 N d) 20 N e) Žádná odpověď není správná.
V tomto případě je pak opravdu správnou odpovědí možnost a).