Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím Vás o pomoc. Zde je zadání: máš knížky které mají určitý počet stran a stojí určitou cenu a máš vypsat knížky, které mají do 20 stran a knížky, které mají nejnižní cenu na stranu.
Zvladl by nedo neco takoveho?:) Děkuji za pomoc
No, nevidím to nijak složitě.
Knížky do 20 stran lze vyřadit rovnou při jediném cyklu - bude obsahovat podmínku
(projdi seznam, pokud má kniha do 20 stránek, tak ji vypiš)
Knihy s nejnižší cenou na stranu potřebují ve většině jazyků dvě fáze operace:
(projdi seznam, počítej průběžne cenu na stránku a pamatuj si nejnižší)
a
(filtruj seznam podle nejnižší nalezené ceny) výsledek bude jedna, případně více, knížek s nejnižší cenou / stránku.
V pythonu... hračka.
Nebo je v tom nějaký zádrhel který jsem nepostřehl?
↑ Wrunx:
No ja bych potreboval jestli bys mi ten algoritmus nenapsal jak by mel vypadat?:) ja nejsem programator ale kamos to ma za ukol a taky nevi tak zkousim toto forum:) Diky za odpoved
Možná si nerozumíme. Myslím že jsem napsal jsem algoritmus (teoretický rozpis postupu řešení). Pokud potřebuješ rovnou jeho implementaci v nějakém konkrétním jazyce, je potřeba říci o jaký jazyk jde, protože tam se to může dost podstatně lišit :-)
Omlouvam se mas pravdu:) neco jako visual basic? to je asi same to co pascal ne?:)
No... "něco jako visual basic" je krásná formulace, tu si budu muset zapamatovat :-)
Takže, "něco jako visual basic" najdeš v případě potřeby na
http://leteckaposta.cz/525080709
je to modul - primitivní generování vzorku knih, výběr podle prvního a druhého kritéria.
"Vnitřnosti" programu jsou značně neoptimalizované, i když je projekt funkční (je tam i EXE), ale s tím už si šťastný majitel této programové kromobyčejnosti jistě snadno poradí :-)
Jo, a basic je asi to samé co pascal - nějaké posloupnosti instrukcí, ano :-D