Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim je tu niekto kto by mi vedel pomoct respektive vypocitat tieto priklady ?
6. Dĺžka malej ručičky na staničných hodinách je 50 cm. Akou rýchlosťou sa pohybuje hrot.
7. Vypočítajte silu, ktorou musí pôsobiť motor, aby auto o hmotnosti 3t získalo za 5 minút rýchlosť 72 km. h-1, keď uvažujeme klzné trenie s koeficientom trenia 0,05.
8. Do akej výšky vyletí teleso, ktoré sme vyhodili rýchlosťou 90 km.h-1 zvislo nahor.
↑ superklobasa:
6)
7)
8)
stačí takto?
↑ marnes: nevedel by si mi to prosimta vypocitat cele ? nerozumiem sa fyzike a nevedel by som to vyratat ani ked si mi napisal k tomu vzorce. dik
nenasiel by sa niekto prosim ?!
↑ Jj: dakujem pekne :) :-*
ahoj , vedel by mi niekto pomoct podobnym sposobom este s tymto jednym prikladom
hnacie koleso stroja ma priemer 2 m. Sila prenásana remenom je 3 kN.
aký vykon ma stroj , ak hnacie koleso vykona 180 otacok za minutu.
vopred dakujem .
↑ superklobasa:
Pokud "nerozumíš fyzice" a přitom nemáš žádnou snahu s tím cokoli udělat, neměl bys příslušný předmět projít, a měl bys být ze školy vyhozen. Já ti rozhodně celé řešení nenapíšu, ale pokud prokážeš nějakou snahu, tak ti (možná) poradím. Úloha je pro první ročník gymnázia.
↑ LukasM:
ty raz zachranis svet